MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Den gångna helgen genomfördes ett månadsmöte, en offentlig flygbladsutdelning samt en grillkväll i Näste 4.

Runt klockan 13 på lördagen den 27 maj samlades aktivister från Näste 4 i Östersund. Det hade inte direkt utlovats något solsken utan snarare regn hela dagen, men när Motståndsrörelsen ankom till de centrala delarna av Östersund så började molnen spricka upp och solen visade sig lite blygsamt för oss!

Östersunds centrala delar var fullt av folk, dock inte bara för att välkomna oss utan även för att det anordnades olika jippon i stan såsom rundtur i militära terrängfordon med Hemvärnet och det ställdes även ut diverse andra terrängfordon och båtar på Stortorget.

När fanbärare utsetts och placerats ut på strategiska platser så påbörjades äntligen dagens flygbladsutdelning, detta med ovanligt många flygbladshungriga lördagsflanörer. De blad som dagen till ära delades ut var ”Partiets 9 punkter” och det nya anti-globalistbladet.

Vissa ortsbor verkade känna igen organisationen sedan tidigare och en av de första kommentarer som uppsnappades av artikelförfattaren tydde inte på någon överdriven negativitet till vår närvaro, snarare neutralt konstaterande att, ”Jaha är det Nordfront som är här!” istället för det ibland förekommande ”jävla nazzar” och ”vad betyder de där pilarna?”

Att vi så smått börjar ses som något normalt förekommande i stadsbilden även i Östersund beror ju sannolikt på vår tidigare positiva närvaro i staden med all propagandaspridning, men även alla tidningsskriverier med bilder på organisationen och vår symbol gör ju sitt till.

Ett stort tack till MittMedia för det!

En man kom även fram för att skicka en personlig hälsning till sin gamle vän Fredrik Vejdeland (Nordfronts chefredaktör), som bekant härstammar från dessa nordliga trakter.

Redan dagen innan inträffade även en liknande positiv händelse, men då i Sundsvall. Där kom en man fram och berömde oss för att vi ”gör ett bra jobb”, trots att vi var på platsen ”civilklädda” och utan avslöjande symboler!

Sånt här sporrar en verkligen till att fortsätta kampen för vårt folk.

Trots dessa positiva händelser så fanns ju självfallet även i Östersund ett mindre antal självhatande pellejönsar och rabiata 40-talister som gärna ville skämma ut sig offentligt med sin historiska okunskap och dessutom bjuda på en släng av ”Det goda hatet”!

En av dessa äldre herrar påbörjade sin hatiska repertoar med att högljutt vråla ur sig kräk-liknande ljud medan han demonstrativt stoppade sina fingrar i munnen upprepade gånger som någon sorts mentalpatient!

Om inte detta vore nog så gick både han och hans fru till plötslig verbal attack mot en av våra flygbladsutdelare och frågade när han skulle packa sin väska och försvinna från Sverige, för att han i deras ögon ansågs som ”icke önskvärd” i landet på grund av hans delvis sydeuropeiska härkomst! SYNTAX ERROR!

När mannen blev konfronterad, fotograferad och även kallad rasist blev han först något paralyserad av den omvända retoriken för att sedan kaxigt avkräva fotografen att genast radera bilden på honom, som enligt mannen olovligen tagits!

Självklart raderades inga bilder på varken honom, hans galna fru eller någon annan av de stollar vi stötte på vid vårt besök i Östersund, eftersom det står envar helt fritt att fotografera och filma vem som helst som uppehåller sig på allmän plats i Sverige!

Efter några timmar av intensivt flygbladsdelande i de centrala delarna av Östersund så beslutades det att bryta upp och avrunda den mycket lyckade aktiviteten med ett månadsmöte nere vid Storsjöns strand, där dagens aktivitet analyserades och lite olika förslag på förbättrad teknik vid offentliga flygbladsdelningar diskuterades. Även hur aktivisters olika kroppsspråk påverkar mottagaren av flygbladen togs upp för diskussion, samt omgivningens syn på oss som organisationens främsta ambassadörer.

Kvällen avslutades med en mycket uppskattad grillafton för merparten av de medverkande där det bjöds på garanterat kosherfritt kött med tillbehör och många glada skratt.

Slutligen bör tilläggas att inte en enda polis syntes till under hela dagen, ett mycket bra betyg på det beslutet, trots att minst ett haschtroll påstod sig ringa dem för att upplysa om att vi utnyttjade den svenska grundlagen.

Östersundspolisen kanske förstår att prioritera sin dyrbara tid på brottsbekämpning istället för registrering av tankebrottslingar!

/Peter H. Norrland


  • Publicerad:
    2017-06-02 11:20