Den 19 maj åkte Näste 3 till Hässleholm. Uppställning blev på ett torg nära tågstationen. Det var många människor som var intresserade av att prata med Motståndsrörelsen, därför var det tur att många medlemmar var med under dagen då det ibland kunde vara upp mot fem olika diskussioner samtidigt.

En kvinna berättade om hur massinvandringen ställt till det för henne. Samma massinvandring har gjort att Nordiska motståndsrörelsen har sympatier från danska och isländska personer som bor i närheten av orten. De berättade att de kommer att rösta på Nordiska motståndsrörelsen när valet kommer.

Mer frågvisa människor strömmade till och en medlem fick en lång diskussion med en kvinna som frågade hur Motståndsrörelsens politik praktiskt skulle genomföras. Medlemmen berättade för kvinnan ärligt och rättframt och efter den långa diskussionen skakade de båda varandras händer och tackade varandra för samtalet.

Två medlemmar hade en diskussion med en person som berättade hur flickor som inte ens är gamla nog att kallas tonåringar och som lider av ätstörningar tvingas bo på samma avdelning som ”ensamkommande barn” på ett av barn- och ungdomspsykiatrins vårdinrättningar i Sverige. Personen sa också att de ensamkommande barnen var ofta myndiga män och känslan av att dessa unga tjejer i behov av vård skulle behöva bo på den osäkra avdelningen gjorde personen väldigt frustrerad. De två medlemmarna bara skakade på huvudet när de fick höra detta och konstaterade att detta är bara ännu ett fall av det här samhällets totala brist på konsekvenstänk och total avsaknad av omtanke gentemot sitt folk.

Ett invandrargäng stod och tittade på utdelningen och verkade inte veta vad de ville göra då två personer gick fram mot utdelarna – men backade igen när de såg att ingen av deras vänner följde med när de gick framåt. Detta hände några gånger, men slutade när alla såg en man som gick fram till en av fanbärarna och ställde sig nära ansiktet på fanbäraren och frågade om han var mogen. Beteendet renderade i att mannen blev tillrättavisad.

Han blev väldigt kränkt över detta och argumenterade att han egentligen bara skulle ställa en fråga. Beteendet som mannen uppvisade, och det faktum att han avslöjade i den efterkommande diskussionen att han inte gillar Motståndsrörelsen, visade att han var ute för att provocera alternativt starta bråk. Det är svårt att tro att han har sådant beteende mot andra människor, men han trodde säkert att han kunde komma undan med det bara för att det var nationalsocialister han gjorde det emot.

Med anledning av detta kom polisen på plats men de gjorde inget mer under återstoden av utdelningen. Efter över en och en halv timme slutade utdelningen, anledningen till detta var att medlemmarna hade planerat en överraskningsfest åt en av medlemmarna som skulle nolla. Mannen anade ingenting och därför blev han extra glad åt initiativet.

Nygrillad mat, vackert skånskt solsken och kamratlig vänskap fick avsluta denna dag för Näste 3.

Är du intresserad av att vara med? Tveka då inte att kontakta Nordiska motståndsrörelsen för medlemsansökan.


  • Publicerad:
    2018-05-22 10:04