Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Aftonbladet i desperat fake news-utspel: Försöker koppla fredlig opinionsbildning med moskébrand

Av Simon Holmqvist, 2018-06-04
simon.holmqvist@nordfront.se

LÖGNPRESSEN. Utan några som helst belägg försöker Aftonbladet sammankoppla en offentlig flygbladsutdelning i skånska Hässleholm med en moskébrand i staden.

Aftonbladetts Peter Kadhammars propagandaturné för mångkulturen har nu fört honom till Hässleholm. Här försöker han sammankoppla opinionsbildning med en moskébrand. Skärmbild: aftonbladet.se.

Det är sedan tidigare känt att Aftonbladet, som ägs av den judiska mediekoncernen Schibsted, ägnar sig åt desperata fake news-utspel och sensationslysten agendajournalistik riktad mot systemkritiska rörelser. I ett nytt försök att smutskasta Nordiska motståndsrörelsen försöker man sammankoppla fredlig och laglig opinionsbildning med en moskébrand.

Det var den 19 maj som Nordiska motståndsrörelsens Näste 3 besökte skånska Hässleholm för att opinionsbilda och dela ut flygblad. Besöket var uppskattat bland Hässleholmsborna som visade stort intresse för Motståndsrörelsens politik. Så här skriver Näste 3:s korrespondent om dagen:

Uppställning blev på ett torg nära tågstationen. Det var många människor som var intresserade av att prata med Motståndsrörelsen, därför var det tur att många medlemmar var med under dagen då det ibland kunde vara upp mot fem olika diskussioner samtidigt.

Samma kväll ska en moské i staden har brunnit. Trots att liknande moskébränder i många fall har kunnat avskrivas som olyckor, eller varit anlagda av församlingsmedlemmar, så försöker Aftonbladet koppla händelsen med Motståndsrörelsens besök i staden. Men några belägg för en sådan koppling har man inte, tvärtom.

”Polisen ser inget samband mellan de två händelserna men de hänger ändå ihop, för extrema händelser har blivit vardag i Sverige”, skriver Aftonbladets Peter Kadhammar, som nyligen besökte Sorsele för att hetsa mot samhällets svenska fotbollsspelare som startade en egen fotbollsklubb efter att främlingar tagit över den ursprungliga.

Kadhammar har för ändamålet även besökt Hässleholm för att undersöka sin tes om ett samband. Men på på plats får han konstatera att Islamiska kulturcentrets ordförande Ismail Darragi ”har aldrig under islamiska kulturcentrets åttaåriga historia mottagit fientliga brev eller otrevliga samtal”.

Exakt hur dessa händelser då kan höra samman förklarar Kadhammar aldrig i sin artikel, som i övrigt i princip uteslutande består personporträtt av främlingar i Hässleholm och klagorop över att den mångkulturella utopin inte fungerar såsom Kadhammar vill.

Källa:
Nazister demonstrerar, en moské brinner – och ingen bryr sig


  • Publicerad:
    2018-06-04 23:00