Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

RT uppmärksammar Aftonbladets hyllning av främlingsfientligt mord

Av Redaktionen, 2018-12-04
redaktionen@nordfront.se

VÄNSTERBLIVENHET. Peter Kadhammars stöd för sentinelesernas mordiska främlingsfientlighet noteras av ryska RT, som bland annat menar att bakslaget på Twitter för Aftonbladetskribenten var väntat.

Kadhammars artikel där han hyllade ett främlingsfientligt mord på en kristen missionär har nått ryska RT.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur den judiska tidningen Aftonbladet försvarade invånarna på Norra Sentinelön som nyligen mördade den kristne amerikanske missionären John Allen Chau i samma stund han landsteg på ön.

Chous syfte med att besöka ön var att kulturberika de mellan 50 och 400 djupt främlingsfientliga invånarna med amerikansk kristendom.

Det rasistiska mordet hyllades av Aftonbladets Peter Kadhammar som menar att en främlingsinvasion skulle innebära slutet för sentineleserna. Detta är ett flagrant exempel på effekterna av inkonsekvent dubbeltänkande, menar Nordfronts Simon Holmqvist.

Nu uppmärksammas Peter Kadhammars artikel i ryska RT. De hänvisar till den kontrovers som Kadhammars artikel gav upphov till på sociala medier, och beskriver den som ”föga förvånande”.

Några kommentatorer har hållit med Kadhammar med argument som att sentineleserna har rätt att leva skyddade i sina hem och att människor måste tillåtas försvara sig själva.

RT skriver att ”mot bakgrund av de rådande politiska och sociala spänningarna i Sverige på grund av invandringen, är det många som kallar Kadhammar för hycklare, och frågar om det skulle vara i sin ordning att döda främlingar som dyker upp i Sverige, eftersom han applåderar idén att ’döda främlingar främmande religioner som dyker upp'”.

Vidare citerar RT Hanif Bali som twittradeGäller detta bara de som skriker ”Jesus älskar dig” eller även de som skriker ”Gud är störst” på arabiska?”, samt Gayghosts tweet som ifrågasätter ifall Aftonbladet tar på sig ansvaret ”för de mord som kommer att ske på vita människor i framtiden? Bland det sjukaste jag läst av er. Nästa gång en muslim dödas i Sverige för sin tro skall jag hänvisa till denna text.

RT hänvisar också till en tweet från Staffan S:


Källa:
Swedish journalist blasted for saying tribesmen were right to kill white missionary


  • Publicerad:
    2018-12-04 20:00