LÖGNPRESSEN. Att vara folkförrädare känns inte längre tryggt i Ludvika. Detta är budskapet som framgår i ett nytt snyftreportage av Aftonbladets Peter Kadhammar, som nyligen besökt kommunen och bland annat intervjuat Lorensbergaskolans rektor Göran Törnqvist.

Nordfront har tidigare uppmärksammat Aftonbladets Peter Kadhammar, som reser runt i Sverige och skriver om hur trångsynta och värdegrundskriminella människor utanför Stockholm är. Det var exempelvis Kadhammar som åkte till Sorsele och beklagade sig över att samhället startat ett nytt – svenskt – fotbollslag när rasfrämlingar tog över det gamla.

Nu har Schibsted-propagandisten Kadhammar besökt Ludvika, som uppmärksammats under de senaste åren med tanke på att Nordiska motståndsrörelsen allt mer har kommit att dominera lokalsamhället.

Under sitt besök har han bland annat träffat Lorensbergaskolans rektor Göran Törnqvist, som nyligen uppmärksammades på Nordfront då han vill ”pumpa i eleverna värdegrund”. I samband med Törnqvists senaste uttalanden försökte Nordfronts Simon Holmqvist också att genomföra en intervju med honom. Något som han beklagar sig över inför Kadhammar.

— Jag har just blivit uppringd av NMR. En utstuderat artig man ringde från deras tidning och ville ställa frågor. Det är lite … skärrande. Jag la på. De kommer säkert att jaga mig ett tag nu, säger Törnqvist.

I ett filmklipp som hör till Kadhammars artikel fortsätter Törnqvist att analysera Nordfronts artikel:

— De har nyss lagt ut bild på oss och att vi ska ”pumpa” eleverna med värdegrunden. Alltså de vänder sig emot att vi jobbar med den demokratiska värdegrunden, säger han och fortsätter:

— De använder ordet ”pumpa” på ett negativt sätt.

När Kadhammar frågar Törnqvist hur det känns, svarar han:

— Det känns ju bra. Då har vi ju berört… Ordet ”pumpa” för mig betyder ju att vi kommer att jobba med värdegrunden… men jag har säkert uttryckt mig ”pumpa”. Men för mig betyder det att vi systematiskt kommer att jobba med värdegrunden. Sen är det hemskt obehagligt att se sig själv så här på bild.

Törnqvist påstår också att ”två unga män” ska ha besökt rektorsexpeditionen och sagt att han ”ska passa sig” så att han ”inte råkar ut för en olycka”. Polisen ska ha dömt personerna för olaga hot, men Kadhammar nämner inte i artikeln att dessa personer inte har något att göra med Nordiska motståndsrörelsen. Istället var det ett par lokala narkomaner som samtidigt dömdes för bland annat rån och narkotikabrott.

En annan som intervjuas av Kadhammar är det socialdemokratiska kommunalrådet Leif Pettersson, som menar att han har sju partikamrater i kommunfullmäktige som inte törs debattera när fullmäktige sammanträder. Detta endast på grund av Pär Öbergs närvaro.

— Jag tror alla partier har folk som inte vill tala, säger Pettersson.

— Nazisterna skapar obehag och otrygghet. De har ett påträngande och hotfullt beteende. Om jag känt obehag själv? Ja, när man har gått på stan … när vi har kaffebord på stan kan de vara påträngande … och de filmar allt, de filmar i kommunfullmäktige … de hängde ut mig som förrädare, fortsätter han.

Källor:
En handfull nazister sätter skräck i Ludvika
Falu tingsrätt: Dom 2015-06-22, Mål nr: B 271-15


  • Publicerad:
    2018-08-19 11:00