CIVILKURAGE. Under tisdagsmorgonen möttes elever på Lorensbergaskolan i Ludvika kommun av att en lapp som uppmanade till hets mot Nordiska motståndsrörelsen. Lappen blev dock inte långvarig då en elev med civilkurage rev ner den.

Den aktuella lappen som hetsade mot Motståndsrörelsen men som sedan revs ner. Klicka för större bild.

Det var under tisdagsmorgonen som eleverna på Lorensbergaskolan möttes av ett otrevligt budskap på skolans väggar. Någon eller några folkfientliga krafter hade varit på skolan och satt upp en lapp som uppmanade folk att samlas till en ”antirasistisk motdemonstration” i Ludvika den 1 maj, då Nordiska motståndsrörelsens ena Första maj-demonstration kommer att äga rum.

Nordfront blev kontaktad om händelsen och fick information om att elev på skolan visade ett stort civilkurage genom att riva ner den folkfientliga lappen.

Det folkfientliga budskapet hängde alltså på skolan i samband med att eleverna kom dit, vilket innebär att lärarna, som förment goda yttrandefrihetsförespråkare, själva underlät att riva ned lappen. Frågan är dock ifall lärarna i samma demokratiska anda hade låtit ett budskap från exempelvis Nordiska motståndsrörelsen hänga kvar på skolans väggar, eller om man då fallit för frestelsen att riva ner lappen.

Enligt uppgifter till Nordfront kan dock Lorensbergaskolans lärare inom kort komma att testas på den punkten. Det återstår alltså att se ifall lärarnas agerande beror på att de är ivriga yttrandefrihetsförespråkare, eller om det helt enkelt handlar om klassiskt folkförräderi och ett politiskt ställningstagande.


  • Publicerad:
    2018-03-13 22:30