Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Aftonbladet hyllar främlingsfientligt mord på missionär

Av Simon Holmqvist, 2018-11-28
simon.holmqvist@nordfront.se

DUBBELTÄNK. ”Jesus älskar er!”, sa den amerikanske missionären John Allen Chau när han landsteg på ön Norra Sentinel i Indiska oceanen. De isolerade infödingarna svarade med en skur av pilar, och nu hyllas det rasistiska mordet av Aftonbladets Peter Kadhammar som menar att en främlingsinvasion skulle innebära slutet för sentineleserna.

John Allen Chau mördades av de isolerade och främlingsfientliga invånarna på ön Norra Sentinel i samband med att han försökte sig på en kulturberikning av ön.

Urbefolkningen på ön Norra Sentinel, som tillhör ögruppen Andamanerna i Indiska oceanen, har i tiotusentals år levt helt isolerade från omvärlden. Efter några mer eller mindre misslyckade kontaktförsök – där de flesta slutat med att besökarna dödats – beslutade den indiska regeringen under början av 2000-talet att sentineleserna ska lämnas i fred samtidigt som man deklarerade att staten inte kommer att försöka upprätthålla lag och ordning på ön.

Detta stoppade dock inte den amerikanske missionären John Allen Chau från att åka till ön för att försöka kristna infödingarna. Trots varningar från både vänner och experter valde han för ett par veckor sedan att åka till Norra Sentinel.

Först ska infödingarna ha skrattat åt Chau och skjutit en pil genom hans bibel. Till slut tröttnade de och mördade honom. Det senaste man har sett av hans livlösa kropp är hur sentineleserna släpar den över öns vita stränder. Varken den amerikanska eller indiska regeringen kommer att försöka återhämta kroppen eller ställa någon till svars för dådet.

I västerländsk media har mordet på Chau blivit en stor snackis, och den ena judiskägda tidningen efter den andra konstaterar att sentineleserna lyckats överleva som folk, medan så många andra av världens så kallade urbefolkningar dött ut, tack vare sin misstänksamhet och fientlighet mot främlingar. Den allmänna åsikten är att Chau får skylla sig själv som försökte invadera ön mot dess befolknings vilja.

Inte heller Aftonbladets Peter Kadhammar tycker att det främlingsfientliga mordet var något omoraliskt.

”Tragiskt, men de handlade fullständigt rationellt. Om någon skulle få för sig att säga usch och fy är det bara att kasta en blick bakåt. Sentineleserna på den lilla ön i Indiska oceanen gjorde det som invånarna i Australien, Amerika, Afrika och stora delar av Asien borde ha gjort så fort den vite mannen steg i land och ropade: – Jesus älskar er!”, skriver Kadhammar i en artikel.

”Invånarna som dödade missionären gjorde rätt” konstaterar Kadhammar redan i rubriken. I en annan artikel beskriver han legal opinionsbildning mot massinvandring i Sverige som ”extremt”.

Han konstaterar att främlinsgsinvasioner i princip uteslutande har lett till folkmord på ett eller annat sätt. ”Släpp in de vita männen och er värld är snart utplånad”, varnar han alla världens folk, samtidigt som hans gärning för Aftonbladet oftast består i att åka runt i Sverige och skriva kritiska reportage om landsortsbor som på olika sätt gör motstånd mot främlingsinvasionen i Sverige.

När Kadhammar i våras besökte den norrländska inlandskommunen Sorsele skrev han exempelvis ett bekymrat reportage om att svenskarna i kommunen startat ett nytt fotbollslag efter att det gamla tagits över av framförallt afghaner. ”Samtidigt är de flesta nog överens om att invandrarna behövs i Sorsele. De föryngrar bygden”, skrev Kadhammar och beskrev samtidigt det som sker i Sorselse som en bitter och ganska grym bild av en misslyckad integrationspolitik..

I en annan artikel försöker han antyda att en moskébrand i skånska Hässleholm har ett samband med att Nordiska motståndsrörelsen bedrivit offentlig opinionsbildning mot massinvandring i staden. ”Polisen ser inget samband mellan de två händelserna men de hänger ändå ihop, för extrema händelser har blivit vardag i Sverige”, skrev han om moskébranden och en offentlig flygbladsutdelning som ska ha skett inom samma dygn.

Att svenskar organiserar sig mot främlingsinvasionen är alltså lika extremt som att en moské brinner. Men när invånarna på Norra Sentinel bara av blotta åsynen av en främling genomborrar honom med en pil är det något nobelt och nödvändigt för deras överlevnad som folk.

Dubbeltänk och dubbla måttstockar är dock lite av Kadhammars paradgren, och återkommer konstant i hans raljanta artiklar. När Granskning Sverige en gång i tiden försökte få honom att förklara tanken bakom de dubbla måttstockarna reagerade han genom att bli upprörd och slänga på luren.

”Historien vimlar av utrotade folk, de spökar inte ens. De är borta. Världen är full av folkspillror där de överlevande ättlingarna fortfarande har svårt att finna fotfäste”, konstaterar Kadhammar vidare i artikeln om John Allen Chau. Frågan är ifall han inser att detta snart kommer att gälla även hans eget folk, om han och hans arbetsgivare även i fortsättningen får sin vilja igenom.

John Allen Chau dödliga besök på Norra Sentinel diskuterades även i senaste avsnittet av Radio Nordfront.


  • Publicerad:
    2018-11-28 12:56