EMMABODA. Den man som kastade ägg och betedde sig våldsamt mot aktivister i Emmaboda under en offentlig flygbladsutdelning går nu ut och ljuger i media. Mannen påstår att han hoppade upp i luften och sparkade två aktivister hårt i bröstet. Enligt uppgift till Nordfront ska mannen också efter händelsen ha trakasserat en kvinnlig aktivist.

Bild_Emmaboda_3

Att kasta ägg och ruttna tomater menar Brian Kjaerbo är en giltig åsiktsyttring i ”demokratins” namn. Han tycker även att man kan kalla Motståndsrörelsens kvinliga aktivister för ”nazi hora”.

När fem aktivister ur Kampgrupp 701 hade en offentlig flygbladsutdelning i Emmaboda för ett tag sedan så började en man att skrika glåpord och kasta ägg mot aktivisterna som sedan brottade ner mannen i väntan på polis. Nu har mannen gått ut i media och förvrider sanningen om vad som verkligen hände.

Till media säger han att han hade druckit några öl innan han angrep aktivisterna och att han inte gillade deras ”militäriska uppställning”.

— Jag hade druckit några öl och när jag fick se deras militäriska uppställning och deras flagga kände jag bara att jag måste reagera, säger Brian Kjaerbo.

Kjaerbo påstår sen att han sparkade två aktivister hårt i bröstet vilket Nordfront kan bekräfta inte stämmer.

— De började jaga mig, de var nog sex stycken. Jag hoppade upp och sparkade två av dem i bröstet i rent självförsvar. Jag tror att de fick rätt ont, påstår han.

Aktivisterna övermannade sedan mannen och höll ner honom på marken tills polis anlände. Under tiden som man väntade på att poliserna skulle dyka upp så ska Kjaerbo ha sagt att två rasfrämlingar kommer att ”plocka er”.

Till tidningen som intervjuade Kjaerbo säger han att han inte tror att han har blivit polisanmäld för sitt angrepp och när tidningen frågar Nordiska motståndsrörelsens presstalesman Pär Öberg om varför Motståndsrörelsen inte brukar anmäla denna typ av händelser svarar Öberg helt ärligt:

— Nej, det är ett ruttet rättssystem vi lever i, det är aldrig någon idé.

Enligt uppgift till Nordfront ska Kjaerbo även ha trakasserat en kvinnlig aktivist som deltog på flygbladsutdelningen genom att kasta glåpord mot henne när hon var ute och gick med sitt barn.

Källa:
TV: Brian kastade ägg mot nazisterna i Emmaboda


  • Publicerad:
    2016-05-13 20:10