MEDBORGARGARDE. Nordfront fick kring lunchtid tag på en person med god insyn i det omtalade medborgargardet i Stockholm. Vi fick möjlighet att ställa några frågor.

En bild som figurerar på internet från en samling under gårdagen.

En bild som figurerar på internet från en samling under gårdagen.

Vad är det som har hänt? Varför samlades människor på detta sättet?

En uppmaning spreds under gårdagen att människor skulle samlas vid Älvsjömässan i södra Stockholm. Och alla som kände sig motiverade gjorde ju det, så över hundra personer samlades ju där då. Och därefter kom polisen väldigt fort. Vi var bilburna och tog oss runt till olika förorter i Stockholm där vi visste att det varit problem med invandrare. I Tumba så fick vi direktkontakt och då tillrättavisades några fysiskt.

Var det några ur medborgargardet som ”tillrättavisades fysiskt”?

Nej nej. Det var stenkastande invandrare som blev tillrättavisade fysiskt i Storvreten som ligger i Tumba i södra Stockholm.


Film från då medborgargardet var i Storvreten.

Vad var det som hände under konfrontationen?

Vi var full styrka på 150 personer uppskattningsvis och de kan ha varit ett 30-tal. De kastade glasflaskor och stenar mot oss till dess att de insåg att de var chanslösa… då flydde dem… men några hann inte fly.

Hur var moralen på de som ingick in medborgargardet?

Under alla bråken skrek alla ”Vår stad vårt land” och folk var väldigt positiva till att lösa problemen som polisen inte kan göra. Och polisen i Tumba lovade oss ”fri lejd” om vi stack därifrån. De insåg att de aldrig skulle kunna kontrollera oss.

Hur behandlade polisen er i övrigt? Det stod någonstans att de misshandlat er med batonger?

Ja, alltså kravallpolis anföll oss i Tumba centrum. Riktigt anföll. Så vi backade upp mot Tumba centrum och flera blev gripna och slagna. Det var innan konfrontationen med invandrarna. Och det är faktiskt anmärkningsvärt… för då hade vi inte gjort någonting annat än att gå runt väldigt många människor. De flög ut ur piketbussarna med batongerna i högsta hugg.

Tror du att det kommer ske fler gånger att folk kommer att samlas på detta vis? Har vi bara sett början?

Det finns redan en tid och plats ikväll.

Ofan. Om man som svensk vill sluta upp i medborgargardet, vad är bästa sättet att mobilisera sig genom?

Är man med i Motståndsrörelsen kommer man få informationen på ett silverfat. Annars vet jag inte vilken kanal som är den bästa… men en samling är satt tills ikväll i alla fall. Och då önskar vi att så många som möjligt tar sig till Stockholm och är beredda.

Sedan blev folk gripna i går också.

Vad är de misstänkta för?

De är bara misstänkta för PL13, störande av allmän ordning… så polisen tog tillfället i akt. De verkade vara jävligt måna om att slå ner på svenskar som var ute. Sedan har jag läst om händelser som inte vi var inblandade i, så det är möjligt att det finns fler medborgargarden.

Vad är ert mål med verksamheten?

Att driva tillbaka invandrarna och säkra upp svenskars tillvaro.

Nordfront kommer att direktrapportera om kvällens utvecklingar. Har du bilder eller film från medborgargardens samlingar? Tipsa Nordfront!


  • Publicerad:
    2013-05-25 12:39