IT. Microsoft köper det sociala yrkesnätverket Linkedin i en affär som är värd 26,2 miljarder dollar, något som motsvarar 216 miljarder kronor.

IT-jätten Microsoft köper det sociala yrkesnätverket Linkedin i en dyr affär som är värd 26,2 miljarder dollar, en summa som motsvarar 216 miljarder svenska kronor.

Linkedin har specialiserat sig på att erbjuda ett socialt nätverk särskilt inriktat på professionella kontakter och det används främst för att knyta ihop arbetssökande och rekryterare.

I ett mejl till de anställda på Microsoft skriver VD:n Satya Nadella att Linkedin kommer att integreras i Microsofts kontorsprogram och webbtjänster i Office 365 och affärssystemen Microsoft Dynamics. Nadella skriver: ”Kombinationen gör det möjligt att införa ett nyhetsflöde från Linkedin som visar artiklar baserade på projektet du jobbar med, och att Office föreslår en expert från Linkedin som kan hjälpa till med uppgiften som du försöker slutföra”.

Uppköpet har godkänts av styrelserna på både företagen men det behöver också ett godkännande från flera myndigheter i världen. Microsoft räknar med att allt blir klart mot slutet av året.

Källa:
Microsoft köper Linkedin


  • Publicerad:
    2016-06-14 10:50