392 medlemmar av den USA-ledda koalitionen har mist livet i Afghanistan i år. Förutom att många afghaner fortfarande betraktar amerikaner som ockupanter, anser den militära ledningen att de amerikanska soldaterna behöver en handbok i hur man ska bete sig för att inte skapa fiender i onödan. Den föreslagna handboken listar därför ”tabubelagda konversationsämnen”, innehållandes en rad absurda punkter.

543x275-us-troops-in-afghanistan

USA uttrycker i sin militära handbok för soldater som är stationerade i mellanöstern att de inte bör kritisera talibanerna, pedofili eller någonting annat som anses som relaterat till islam. Soldaterna får inte heller förespråka kvinnors rättigheter. Denna handbok har dock ännu inte släppts till de amerikanska soldaterna i mellanöstern .

Handboken i fråga som är ungefär 75 sidor lång påstår även att västvärldens intolerans mot afghansk kultur är orsaken till det ökade antalet dödliga attacker av afghanska soldater mot koalitionsstyrkorna. Detta har tidigare förklarats genom att talibanerna ska ha infiltrerat det afghanska försvaret. Tidigare i år har den amerikanska regeringen även givit nya direktiv till den federala polisen om hur de ska bekämpa islamistisk terrorism. Detta ska göras genom att förstöra alla olika sorters material som är kritiskt mot islam.

Relaterat: Proposed Army manual tells G.I.s not to insult Taliban, speak up for women


  • Publicerad:
    2012-12-14 23:02