BROTT. Misstankarna mot Peter Madsen, som misstänks att ha mördat journalisten Kim Wall, har stärkts sedan man hittat tortyrfilmer i en beslagtagen hårddisk.

Kim Wall och Peter Madsen.

Den danske ubåtsbyggaren Peter Madsen ska omhäktas i ytterligare fyra veckor efter ett beslut från domstolen. Madsen fortsätter att neka till anklagelserna att han skulle ha mördat journalisten Kim Wall som befann sig ombord på hans ubåt för att göra ett reportage. Madsen står fast vid att en olycka orsakat den svenska kvinnans död.

På en beslagtagen hårddisk som tillhör Madsen ska man nu ha hittat filmer som visar tortyr och mord på kvinnor. Åklagaren Jakob Buch-Jepsen betraktar att filmerna är äkta men säger att Madsen inte ska ha någon inblandning i filmerna. Madsen medger att han haft tillgång till hårddisken som fanns på rymdlaboratoriet där han arbetat men att även andra personer också har använt den. Med anledning av fyndet på hårddisken har nu misstankarna mot Madsen stärkts.

En slutlig obduktion av den döde kvinnans kropp har nu färdigställts men ingen dödsorsak finns klarlagd. Åklagaren säger att det finns flera brutala detaljer i obduktionsrapporten.

Enligt Madsen själv ska det hela ha gått till på följande sätt:

Efter ett dyk på ungefär två timmar går jag upp i ubåtstornet och ramlar på den hala ytan. Då faller en omkring 70 kilo tung lucka ner och träffar Wall i huvudet och hon dör.

Madsen hävdar att han inte sett förloppet, utan bara hörde ett högt ljud.

Källa:
Åklagaren: Misstankarna mot Madsen har stärkts


  • Publicerad:
    2017-10-03 17:00