BROTT Under natten till söndagen skedde ett misstänkt mord i Boxholm. En kvinna i 20-års åldern och en man i 40-års åldern sitter häktade skäligen misstänka för mord.

Under natten till söndagen larmades polisen till en adress i Boxholm. Där påträffades en man som hade så stora fysiska skador att han senare avled.

Mannen var i 29-års åldern och var tidigare känd av polisen. Området spärrades av och en förundersökning om mord inleddes.

Under söndagsmorgonen anhöll polisen två personer, en kvinna i 20-års åldern och en man i 40-års åldern. Båda personerna är skäligen misstänka, det vill säga den lägre misstankegraden, för mord. De båda anhållna personerna ska också ha någon slags relation till varandra.

Åklagaren var väldigt förtegen om omständigheterna kring det hela.

– Nu undersöker vi beslag, gör tekniska undersökningar och kommer hålla förhör med misstänkta och vittnen, sade kammaråklagare Emma Högström i en kommentar till Corren.

29-åringen var tidigare inblandad i en misshandel i Boxholm som inträffade 29 maj 2020. Den misshandeln resulterade i dödsfall. En 40-årig man, släkt med den nu mordmisstänkte kvinnan, slogs ner och sparkades i huvudet. 29-åringen fotograferade under den pågående misshandeln, och dömdes efter det till skyddstillsyn för medhjälp till misshandel.

Senast på onsdag måste åklagaren bestämma om de anhållna ska häktas eller ej.

Både mannen och kvinnan nekar till brott. Förundersökningen leds av kammaråklagare Helene Gestrin.