KUNGÄLV. En 50-årig kvinnlig lärare på ett ungdomshem i Kungälv har utsatts för en grov misshandel med ett tillhygge. En 16-åring är gripen och anhållen för mordförsök.

SiS ungdomshem Nereby. Foto: Nordfront.se

Vid lunchtid på onsdagen utsattes en 50-årig kvinnlig lärare på Nereby ungdomshem i Harestad, Kungälvs kommun, för en grov misshandel med ett tillhygge och genom att gärningsmannen sparkat och hoppat på henne. Kvinnan har förts till sjukhus med allvarliga skador och läget bedöms i nuläget som allvarligt men stabilt.

En 16-årig man är gripen och anhållen för mordförsök och ska ha erkänt misshandeln. I övrigt är polisen förtegen och hänvisar till sekretess med hänsyn till hans ringa ålder. Polisen vill heller inte uppge vad han har använt sig av för tillhygge under mordförsöket.

Miguel Odhner: ”En unik händelse”

Mordförsöket på ungdomshemmet i Harestad är bara ett i raden av en serie grova våldsbrott i Kungälv den senaste tiden. I maj förra året begick en 16-årig afghan, även han intagen på ett Sis-boende, ett brutalt knivmord på undersköterskan Anna-Lena Lernhede och i augusti knivskars två personer inne på Resecentrum. På grund av den mängd rån och överfall på Resecentrum, Kongahälla köpcenter och i invandrarområdet Komarken har Nordiska motståndsrörelsen ägnat sig åt trygghetsvandring på dessa platser.

Bilden av Kungälv som en allt mer våldsam kommun delas dock inte av kommunalrådet Miguel Odhner (S). När Odhner i kommunfullmäktige till slut kommenterade mordet på Anna-Lena, över fyra månader efter att hon avlidit, ville han förmedla bilden av Kungälv som en kommun där bara småbrott sker.

— Det är upp till oss att arbeta förebyggande i skolan, på arbetsplatsen och på festen för att den här unika händelsen inte ska upprepas, sa Odhner då om mordet på Anna-Lena.

— Den småskaliga brottslighet som finns gällande vandalisering, kränkning av varandra, småstölder och våld, det tolereras inte påstod han.


  • Publicerad:
    2021-01-14 12:20