POLISTRAKASSERIER. Nordiska motståndsrörelsen har genomfört en offentlig flygbladsutdelning i centrala Vetlanda. Polisen har under dagen följt efter motståndsmännen och begärt att få kroppsvisitera samtliga av dem.

Offentlig flygbladsutdelning i Vetlanda.

Nordiska motståndsrörelsen genomförde under dagen en offentlig flygbladsutdelning på Stortorget i centrala Vetlanda.

Väl på plats hölls det tal och delades ut flygblad för att uppmärksamma terrordådet som i onsdags drabbade invånarna i Vetlanda, då afghanen Tamim Sultani skadade 7 personer med ett tillhygge.

Flygbladet har rubriken: ”Mångkulturell terror i Vetlanda”, och lyder som följande:

I onsdags löpte en 22-årig afghansk medborgare amok med en kniv i centrala Vetlanda och högg sju personer. Mannen, som förmodas vara av hazarisk etnicitet, har tidigare dömts två gånger för narkotikabrott.

Hazarer från Afghanistan utgör majoriteten av de så kallade ensamkommande flyktingbarnen som vällt in i Sverige de senaste åren. ”Barn” som i stort sett uteslutande är tonåringar och unga vuxna. Rasfrämlingar som inte sällan skyddas av svenska medelålders kvinnor som inleder sexuella relationer med ”barnen”.

Grovt våld utfört av främlingar med svenskar som offer är vardagsmat i Sverige och inte ens tidigare småorts-idyller som Vetlanda skonas. Dådet i onsdags var varken första eller sista gången då svenskt blod färgar marken röd i en småländsk småort. När regeringen tillsätter utredningar för att förbjuda rasism är det dock inte svenskfientligt våld och terrordåd man vill stoppa.

Politiker och media bär huvudansvaret och det kommer inte ske någon förändring så länge du fortsätter att ge dem makt. Det är du som röstar på något av de åtta riksdagspartierna, du som konsumerar den etablerade median och du som av feghet är tyst istället för att slå tillbaka som tillåter vansinnet att fortgå.

Det är DU som bestämmer om fler ska falla offer för främlingsinvasionen eller om det faktiskt är nog nu. Vill du att fler ska drabbas är det bara att fortsätta tiga. Vill du ha förändring måste du kämpa för den!

Polisen var snabbt på platsen för att övervaka den grundlagsskyddade aktiviteten, och även en del påflugna journalister från Sveriges Radio samlades omkring motståndsmännen. Efter cirka en timme bestämde sig aktivisterna för att gå vidare mot sina bilar.

Plötsligt bestämde sig också polisen för att man behövde kroppsvisitera samtliga motståndsmän som deltog i aktiviteten. Därför var man tvungen att vänta på att polisen skulle söka igenom varenda aktivist.

Polisen trakasserar aktivister med kroppsvisiteringar.

Därefter beslutade man att fortsätta aktivismen, och promenerade vidare för att dela ut flygblad till hushåll.

Polisen gav sig inte heller den här gången, utan följde efter motståndsmännen med sex poliser och två piketbussar. De verkade inte heller ha så mycket annat för sig, eftersom de följde efter motståndsmännen i omkring en timme.

Aktiviteten rundades slutligen av, och polisen följde efter aktivisterna fram till parkeringen där man hade parkerat sina bilar.

Trots polisens försök att störa och trakassera aktivisterna var man nöjda med aktiviteten och begav sig hemåt för denna gången.

Flygbladsutdelningen uppskattades inte av kommunalrådet Jan Johansson från partiet Vetlanda Framåtanda.

— Ja, det är avskyvärt. Jag gillar inte alls sånt här. Jag tycker det urartar när man tar till sådana här metoder, även om det råder demokrati och yttrandefrihet. Men det här skapar ju inget positivt, utan bara massa ytterligare konflikter och elände. Så jag tar helt avstånd från deras demonstration och de har dessutom inget tillstånd alls, gnäller Johansson till Sveriges Radio.

SR intervjuar också polisområdeschefen Veronica Lövdahl, som skulle förklara varför de inte kunde stoppa aktiviteten.

— Nej men att yttra sin åsikt är ju en grundlagsskyddad rättighet här i Sverige. Det är som du säger, det är en allmän sammankomst, förklarar Lövdahl, och fortsätter:

— Den är inte tillståndsgiven, så det kommer bli så att vi kommer rapportera den som vi misstänker ha anordnat det här i efterhand.

Trots att man enligt grundlagen inte är skyldig att ansöka om tillstånd för att anordna flygbladsutdelningar, är media alltid snabba med att påpeka att Motståndsrörelsen inte har fått tillstånd. Detta för att det ska framstå som att aktiviteten på något vis har brutit mot lagen.

Det är också något som media endast gnäller om när det gäller Nordiska motståndsrörelsen.

En sammanfattande artikel om aktiviteten kommer att publiceras på Motståndsrörelsen.se


  • Publicerad:
    2021-03-06 16:20