VÄSTERÅS Under lördagen har Nordiska motståndsrörelsen genomfört ett fackeltåg i Västerås för att hedra nationella martyrer. Joakim Kannisto och Johan Staaf har hållit tal.

För att hedra fallna martyrer har Nordiska motståndsrörelsen under lördagen genomfört ett fackeltåg i Västerås, vilket man kan läsa om på organisationens hemsida.

Vid Sigmatorget stannade man upp för att lyssna på tal av Joakim Kannisto och Johan Staaf, som talade om vad martyrernas uppoffring betyder för kampen idag.

Daniel [Wretström] är bara ett av alla tusentals som offras på mångkulturens altare. Vem av oss har glömt lilla Wilma 17 år gammal som fick sitt huvud avskuret av sin pojkvän Tishko Shabaz, eller hjälten Tommie Lindh som försvarade en svensk flicka mot en rasfrämling som försökte våldta henne och det slutade med att Tommie Lindh blev knivhuggen. Liggandes på golvet blödandes och kämpandes för sitt liv så fullbordade rasfrämlingen våldtäkten på flickan i Tommies blod en andra gång den kvällen, sa Staaf under sitt tal.

— Vårt folk har gjutit sitt blod, martyrer har offrat sina liv. Låt inte deras offer vara förgäves. Att välja kampens väg är det minsta vi kan göra för dem. Kampen kräver mer än ord och martyrernas blod kräver kamp idag!, sa Kannisto när det var hans tur att tala.

En rasfrämling ska ha försökt att starta bråk, vilket ledde till att minst två motståndsmän först greps, men sedan släpptes. På Motståndsrörelsen.se kan man läsa att fackeltåget är över men att fler aktiviteter kan komma att ske under kvällen.

På Telegram har det bland annat dykt upp bilder som visar hur martyren Daniel Wretström hedras vid sin grav.