Under helgen anordnade Svenska motståndsrörelsen ett offentligt möte i Ludvika. På kvällen hölls även föreläsningar om bland annat ämnet invandringspolitik. Här följer en sammanfattning av Marcus Andersson som var på plats.

Ett lyckat möte
Lördagen den 7 januari anordnade Svenska motståndsrörelsen ett offentligt möte i Ludvika, under parollen ”Massinvandringen – en tickande bomb”. Ludvika är en stad som nyligen drabbats av en utav mångkulturens yttersta konsekvenser – ett bestialiskt mord där en 44-årig tvåbarnsfader, vid namn Tommy Lundén, mördades av ett gäng främlingar, vilket Nationellt Motstånd tidigare rapporterat om.

När klockan slagit tolv marscherade ett trettiotal aktivister in på gågatan i Ludvika, solen sken och uppemot 200 personer hade samlats för att lyssna till vad Motståndsrörelsen hade att säga. De aktivister som bar fanor och sköldar ställde upp intill platsen där Tommy bragdes om livet, medan övriga spred ut sig på gågatan för att dela ut flygblad till, och samtala med, de samlade Ludvikaborna.


200 Ludvikabor hade samlats

Att såpass många i förväg samlats för att träffa representanter för Motståndsrörelsen och lyssna på vad vi hade att säga är troligtvis ett resultat av organisationens starka etablering i Dalarna och Ludvika, men det får dessutom ses som en indikation på att missnöjet mot massinvandringen är stort bland lokalbefolkningen.

Strax efter ankomsten till mordplatsen hade det blivit dags för Pär Sjögren, nästeschef för Dalanästet, att hålla tal. Han inledde med att tala om det tragiska mordet på Tommy Lundén, varefter han tog upp exempel på den senaste tidens mångkulturella dåd annorstädes. Sjögren klargjorde vilka som är skyldiga till att dessa illdåd tillåts fortgå.


Pär Sjögren talar.


Och många lyssnar.

I slutet av sitt tal manade Sjögren folket till att engagera sig för att motarbeta den destruktiva utvecklingen:

”Om ni alla bara engagerade er och ventilerade er avsky offentligt så skulle hälften vara vunnet.. Tystnadsbarriären MÅSTE brytas för att vi ska kunna stoppa främlingsinvasionen och politikernas vansinniga framfart!

Så låt oss nu tillsammans klargöra för alla politiker som har svikit sitt eget folk, för Sveriges politiskt korrekta media som döljer och censurerar sanningen och alla andra som aktivt motarbetar ett svenskt Sverige och ett fritt Norden, att svensken nu äntligen har börjat vakna och att ingenting kan stoppa en idé vars tid har kommit!”


Pär Sjögren uppmanar åhörarna att agera mot främlingsinvasionen.

Efter Sjögrens tal tog Henrik Pihlström till orda, han inbjöd samtliga närvarande att deltaga på ett föredrag som organisationen skulle arrangera i Ludvikatrakten senare under dagen. Även föredraget gick under temat ”Massinvandringen – en tickande bomb”.


Henrik Pihlström.

Föredrag om invandringspolitik
När dagens tal på torget var slut så började de flesta av de samlade Ludvikaborna att lämna platsen, aktivisterna valde ändå att stanna kvar för att samtala med kvarstannade nyfikna åhörare och för att dela ut flygblad till förbipasserande. Efter ett par timmar på torget blev det dock dags att avrunda gatuaktivismen för denna gång och bege sig av till en för dagen hyrd bystuga, där det ovan nämnda föredraget skulle hållas.


Pär Öberg i samtal.


Aktivist delar ut flygblad.

Väl i föredragslokalen möttes aktivisterna av två trevliga ting, dels en mycket god middag, men framför allt åsynen av flertalet nya ansikten. Efter att alla ätit sig mätta äntrade dagens föredragshållare, Pär Öberg, scenen.


Pär Öberg föreläser om invandringspolitik.

Öberg inledde sitt föredrag genom att reda ut de olika begrepp som systemet använder i sin invandringspolitik, efter det gick han igenom statistik rörande invandringen. Förutom detta klargjorde Öberg bland annat invandringens verkliga orsaker och vilka dunkla krafter som tjänar på den idag förda invandringspolitiken.

Oavsett hur tråkigt eller tragiskt det ämne Pär Öberg håller föredrag om än må vara så har han förmågan att göra det till någonting spännande, roligt och lärorikt. Öberg lyckades frammana mycket skratt och många varma applåder.

Årssummering
Simon Lindberg, nästeschef för Skåne/Blekinge, var näste man upp på scen. Lindberg höll ett kortare anförande i vilket han summerade resultatet av året som gått. Vidare talade han om vikten av att sätta kortsiktiga mål och definierade vilka våra målsättningar bör vara för år 2012. Någonting Lindberg var noggrann med att betona var att det kommande året kommer att bli precis så bra som vi gör det.


Simon Lindberg summerar året.

Ludvika är bara början
Hela dagen får betraktas som mycket lyckad, antalet närvarande vid torgmötet var över förväntan, dessutom var responsen från lokalbefolkningen ovanligt positiv. Många Ludvikabor kom fram och uttryckte sitt stöd till organisationen och gav oss sina lyckönskningar.

Lokalmedias rapportering kring aktionen har varit förvånansvärt objektiv, förutom vissa faktafel som smugit sig in i artiklarna så har inte minst Dalarnas tidningar beskrivit händelseförloppet på ett korrekt sätt. Kanske kan detta bero på enskilda journalisters ärlighet, kanske beror det på att media inte längre kan ljuga om en rörelse när denna uppvisar tillräckligt stort stöd hos befolkningen.

Att Svenska motståndsrörelsen nu har vind i seglen kan knappast förnekas av någon. Vi har siktet inställt på vårt mål, så låt oss därför tillsammans se till att 2012 blir det år då vi tar oss närmare målet än någonsin tidigare. Fienden kan se Tyrrunefanorna nalkas i horisonten och han räds vår ankomst!

AV: Marcus Andersson


  • Publicerad:
    2012-01-11 00:00