FLASHBACK. Nu har användarna på Flashback röstat fram vinnarna i årets upplaga av Flashback Awards. Motståndsrörelsen kom tvåa i kategorin ”Årets yttrandefrihetskämpe”.

Edward Snowden vann tre priser i Flashback Awards 2014: ”Årets yttrandefrihetskämpe”, ”Årets civilkurage” och ”Årets hedersflashbackare”.

Svenska motståndsrörelsen kom dock på andraplats i omröstningen om ”Årets yttrandefrihetskämpe”, som organisationen nominerats till med följande motivering:

Genom att återskapa en ögonblicksbild av vänsterns ständiga attacker mot nationalistiska demonstrationer hamnade frågan om etablissemangets intima förhållande med extremvänstern i blickfånget. Människor som initialt antog att Linje 17 var något legitimt insåg långsamt, när händelseförloppet började klarna, att så inte var fallet, vilket även har gett ringar på vattnet i och med att etablissemanget oförtrutet har fortsatt att stödja samma och liknande grupperingar.

”Årets yttrandefrihetsmotståndare” blev vänsterextremisterna i Researchgruppen och deras samarbetspartner Expressen utsågs till ”Årets moralpolis” av användarna på Flashback.

”Årets citat” vann Zlatan Ibrahimović som gav sig in i debatten angående herr- och damlandslaget i fotboll med följande kommentar:

— De kan få en cykel med min autograf så blir det bra.

Nationell.nu kom tvåa i omröstningen om ”Årets citat” med följande citat om Adolf Hitler:

Någon som verkligen uppskattade julfirandet var Adolf Hitler – den mest unika, storartade och godhjärtade människa som någonsin existerat på jorden.

Källor:
Vinnarna i Flashback Awards 2014
Storslam för Edward Snowden i Flashback Awards


  • Publicerad:
    2014-02-07 16:05