FLASHBACK. Motståndsrörelsen har bland annat nominerats till ett yttrandefrihetspris på Flashback efter konfrontationen i Kärrtorp.

På Flashback, Sveriges största diskussionsforum, har Svenska motståndsrörelsen nominerats till Årets yttrandefrihetskämpe i forumets årliga Flashback Awards-tävling. Från att nomineringarna tillkännagavs i tisdags tidigare denna vecka har nu forumets medlemmar cirka två veckor på sig att rösta fram årets vinnare.

Motiveringen till varför Motståndsrörelsen ska få priset lyder som följer:

Genom att återskapa en ögonblicksbild av vänsterns ständiga attacker mot nationalistiska demonstrationer hamnade frågan om etablissemangets intima förhållande med extremvänstern i blickfånget. Människor som initialt antog att Linje 17 var något legitimt insåg långsamt, när händelseförloppet började klarna, att så inte var fallet, vilket även har gett ringar på vattnet i och med att etablissemanget oförtrutet har fortsatt att stödja samma och liknande grupperingar.

Motståndsrörelsen nominerades till priset trots hög konkurrens. Flashback skriver så här om årets tävling:

Årets upplaga har sju kategorier, som tillsammans har fått in över 200 nomineringar. Igår stängdes möjligheten att nominera fler kandidater, och omröstningen till Flashback Awards 2014 startade. Omröstningen kommer att vara öppen i två veckor.

I nuläget leder dock Edward Snowden överlägset omröstningen om Årets yttrandefrihetskämpe.

Förutom Årets yttrandefrihetskämpe tävlar Motståndsrörelsen också i kategorin Årets bästa Flashbacktråd, där tråden om konfrontationen i Kärrtorp har nominerats. Den tråden har strax under 2500 inlägg och har i dagsläget visats hela 338 177 gånger.

Slutligen är organisationen också nominerad till Årets civilkurage, även det efter konfrontationen med vänsterextremister i Kärrtorp.

Skynda er in och rösta på Motståndsrörelsen i de tre omröstningarna som organisationen är med i!


  • Publicerad:
    2014-01-25 22:10