KOMMENTAR. Under gårdagen publicerade Upsala Nya Tidning en ledarartikel om helgens flygbladsutdelning i Uppsala. Enligt UNT skedde flygbladsutdelningen vid sämsta tänkbara tidpunkt.

redigerad

Artikeln, vars syfte är att bussa polisen på de som försöker få människor att tänka självständigt, innehåller en enda lång räcka av felaktigheter, lögner och pinsamma formuleringar.

Artikeln inleds med en beskrivning av hur solen sken i Uppsala och lördagsflanörerna myste i all gemytlig vänskaplighet. Sedan kom Svenska motståndsrörelsen, ”en av de allra farligaste nazistorganisationerna i Sverige”, inklampandes ”på bästa shoppingtid”. En aktivist stod tydligen ”med tom blick” och i varje gathörn fanns ”bredbenta” aktivister som störde idyllen.

Att några delar ut flygblad mot den massinvandring som resulterat i otaliga gruppvåldtäkter och andra övergrepp på svenskar är enligt UNT ”overkligt” eller rent av ”kränkande”. UNT påstår även att det inte existerar någon massinvandring genom att placera ordet inom citationstecken. Det var den första lögnen.

Den andra lögnen är att Motståndsrörelsen höll en demonstration och att aktivisternas närvaro därför utgjorde ett lagbrott. Motståndsrörelsen delade ut flygblad, vilket är fullt lagligt och inte kräver något tillstånd.

Artikeln fortsätter sedan med denna formulering: ”En kvinna protesterar mot att nazisterna filmar henne och blir då attackerad.” Visserligen har UNT nu mildrat sin tidigare formulering – ett påstående om att ”demonstranterna slagit en kvinna” – men att få sin hand bortviftad när man sträcker sig för att ta en annan persons kamera, vilket Motståndmedias film från händelsen tydligt visar, är inte detsamma som att bli ”attackerad”. En handviftning är ett normalt förfarande för varje människa när någon försöker stjäla eller skada ens egendom.

En journalist från UNT?

Sionistkollega till Håkan Holmberg på UNT?

Artikeln är målande skriven, full av detaljer om hur aktivisterna står, var de står och vad de säger. Den ska ge intrycket av att artikelskribenten var på plats. Om man från UNT:s sida sett hela händelseförloppet förefaller det märkligt att man påstår sådant som vi nu kan avfärda som falskt. Varför?

UNT:s ledarartikel är märkligt nog inte undertecknad. UNT är en liberal tidning och som liberal skribent borde man ju våga stå för vad man tycker, med tanke på att man har systemets fulla stöd i ryggen. Min inte alltför vågade gissning är att personen bakom artikeln är den politiske chefredaktören Håkan Holmberg. Han har antingen författat artikeln själv eller, som ansvarig för UNT:s ledarsida, godkänt innehållet. De direkta lögnerna, föraktet mot svenskar som informerar om massinvandring, uppmaningarna om repressiva åtgärder från polisens sida – allt faller på plats om man redan känner till Håkan Holmbergs övriga svenskfientliga verksamhet.

På den före detta folkpartistiske riksdagsmannen Håkan Holmbergs ”meritlista” står bland annat ett aktivt arbete för mångkultur, finansiering av och artikelbidrag till Expo och ordförandeskap i Svenska kommittén mot antisemitism. Det är svårt att ta Håkan Holmbergs antirasistiska arbete på allvar. Som sionist har Holmberg flera gånger gått i taket när exempelvis sådana som Ilmar Reepalu beskrivit den judiska staten som rasistisk. Israel är inte rasistiskt, menar Holmberg, men de som strävar efter ett Sverige utan mångkultur är just det – rasister. Judarna är ett folk, understryker Holmberg, medan svenskar är ”svenskar”. Etcetera.

Håkan Holmberg har också en lång historia bakom sig av att försöka tysta det fria ordet. Tillsammans med bland andra Henrik Bachner och Per Ahlmark drev Holmberg för några år sedan en rättegång för att tysta Radio Islams granskning av sionismen. Han har även skrivit under en motion för att lagen om hets mot folkgrupp även ska innefatta så kallad förintelseförnekelse.

Själva ledarartikeln går ju också ut på att polisen borde reagera när ”fel” sorts grupper använder sig av grundlagstadgade rättigheter att bedriva opinion på allmän plats. Att Holmberg inte har problem med våldet i sig är ganska självklart; han fördömer inte sina kompisar från extremvänstern som var de som från början inledde bataljen. Nej, det som är ”kränkande” för Holmberg är att polisen inte kastade aktivisterna bakom lås och bom redan innan de nådde fram till de svenskar som ännu inte orkat organisera sig mot det mångkulturella ”paradis” som Holmberg propagerar för i sina ledarartiklar.

För en liberal multikultifantast som Holmberg ligger själva faran i att svenskar blir varse om verkligheten. När det mångkulturella samhället skördar nya offer ska de drillas till att fortsätta vara handlingsförlamade konsumtionszombies. Eller lördagsflanera på bästa shoppingtid, som det heter.

UNT: Vad tänker polisen göra?


  • Publicerad:
    2013-08-14 23:57