STORBRITANNIEN. Ytterligare ett led i den muslimska befolkningens ovilja till anpassning till den västerländska kulturen gestaltas nu då den stora brittiska butikskedjan Marks & Spencers beslutat att införa en policy som ger muslimsk personal rätten att vägra sälja fläskkött och alkohol. Nu hotas kedjan av bojkott av upprörda kunder.

De senaste dagarna har britterna drabbats av ännu en chock kopplat till den ökade islamiseringen. Den stora butikskedjan Marks & Spencer har i sina 700 butiker runt om i landet infört en ny policy som ger muslimsk personal rätten att inte behöva sälja alkohol eller fläskkött.

På sin Facebook-sida har företaget fått mängder med kritiska kommentarer från arga kunder som hotar med bojkott muslimsk kassapersonal att nekat kunder att få betala för alkohol eller fläskkött genom att hänvisa dem till en annan kassa. En kund berättar:

”Jag hade en flaska champagne och kvinnan som bar en huvudduk var väldigt ursäktande men sa att hon inte kunde betjäna mig. Hon bad mig vänta tills en annan anställd var tillgänglig.”

En annan kund, Angela Phillips, skrev på MailOnline:

”Om Marks and Spencer väljer att fullfölja detta kommer de att förlora många lojala kunder. Om de inte vill betjäna folk med fläsk och alkohol ska de inte arbeta på matavdelningen. Enkelt!”

Ledningen för Marks & Spencer ska enligt brittiska Daily Mail i en kommentar sagt att detta rör sig om ett missförstånd och att det är oförenligt med företagets nationella policy att personal av religiösa skäl ska kunna neka kunder betjäning. Andra stora brittiska butikskedjor som Sainsbury´s, Tesco och Asda har i dagsläget ingen liknande policy för sina muslimska medarbetare.

Källa:
M&S faces boycott as it lets Muslim staff refuse to sell alcohol or pork


  • Publicerad:
    2013-12-24 02:55