KARAKTÄRSSJÄLVMORD. Nordfront återberättar här vad Martin Karlsson berättat om sig själv i DN och bemöter vissa lögner.

Skärmdump från DN.se.

Martin Karlsson dök upp på Nordfronts radar tidigare i år då han på en obskyr vänsterblogg lanserade sig själv som ”avhoppare” från Nordiska motståndsrörelsen. Då det rör sig om en tragisk och både fysiskt och psykiskt skör människa såg vi ingen anledning till att uppmärksamma och bemöta hans uttalanden om Motståndsrörelsen. Nu har dock den judiska tidningen DN publicerat en intervju med Karlsson som innehåller absurda påståenden och bevisbara lögner.

Martin Karlssons förhållande till Motståndsrörelsen
2014 ansökte Martin Karlsson, som vid den tidpunkten kallade sig Karl-Henrik, om medlemskap i Näste 7. Redan här kan man fastslå att DN ljuger när de i ingressen påstår att Karlsson varit aktiv i Nordiska motståndsrörelsen i 13 år.

I Näste 7 var Karlsson inte särskilt aktiv och det finns inte något positivt att säga om hans tid i organisationen. Karlsson var under en tid med på ett fåtal aktiviteter i Näste 7 men var ingen drivande medlem. En kvinnlig medlem i Motståndsrörelsen berättar också för Nordfront att hon på den här tiden bodde i närheten av Karlsson som då bodde i Gislaved. När kvinnan och Karlsson för första gången träffades för att gemensamt åka runt och dela ut flygblad började Karlsson på en gång att överösa kvinnan med komplimanger. Så fortsatte det hela kvällen och Karlsson ville att de två skulle avbryta flygbladsutdelningen för att istället åka hem till honom och dricka sprit, vilket kvinnan inte var intresserad av. Karlsson försökte också, utan framgång, att få övernatta hos kvinnan genom att påstå att han inte vågade väcka personen han var inneboende hos då klockan hade hunnit bli halv tolv på natten. Efter aktiviteten fortsatte Karlsson att störa kvinnan via SMS och den kvinnliga medlemmen kontaktade sedermera sina överordnade och meddelade att hon inte ville ha något mer med Karlsson att göra i organisationssammanhang, vilket de överordnade hade full förståelse för.

Då Näste 7 under den här tiden befann sig inne i en svacka kom Karlsson att tillhöra Näste 2 under en period. Gruppchefen i Näste 2 hade dock svårt att få tag i Karlsson och talade endast en gång med honom över telefon. Ett tag skulle Karlsson också flytta ner till Skåne och gå med i Näste 3, men där var han bara med på en aktivitet innan han blev okontaktbar.

2016 deltog Karlsson i Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstration i Borlänge. På eget bevåg dök han upp på demonstrationen iklädd vit skjorta och svarta byxor, vilket en gruppchef skällde ut honom för. Efter det hörde organisationen inget nytt från Karlsson innan han  på nytt började skicka in medlemsansökningar senare under året. I augusti förra året informerades Karlsson slutligen om att han inte längre var välkommen som något annat än passiv stödmedlem i Motståndsrörelsen på grund av sitt tidigare beteende.

Karlsson har alltså aldrig varit aktivist i Motståndsrörelsen, han har bara sporadiskt under strax över två års tid försökt att bli aktiv medlem men misslyckats och gjort sig ovälkommen i organisationen. Man skulle alltså mer korrekt kunna beskriva Karlsson som en misslyckad och utesluten medlem snarare än en avhoppare som på eget bevåg lämnat rörelsen.

Mytomanen Martin Karlsson
Twitter skriver Martin Karlsson att alla ”nazzar” borde ”låsas in”. Ändå ska han själv, enligt intervjun med DN, inte ha polisanmält flera dödshot som ”nazister” sägs ha skickat till honom.

— Det senaste hotet fick jag i går, då skrev en av NMR:s toppar på Facebook att jag borde dö. En annan har sagt att jag borde få halsen avskuren. Jag sparar allt. En dag går jag kanske till polisen och då har jag svart på vitt, påstår Karlsson utan att bli ifrågasatt av Pascalidou eller DN.

Till saken hör också att Karlsson tidigare har ljugit om att en medlem i Motståndsrörelsen skickat tio meddelanden till honom fast denne endast skickat ett meddelande med en enkel fråga för att få en sak verifierad. Skärmdumparna som motbevisade den lögnen visar också hur Karlsson i november förra året uttryckte ånger över att han på grund av sjukdom inte kunde delta på demonstrationen i Stockholm. Samtidigt påstår Karlsson nu till DN att han redan på första maj det året hade slutat sympatisera med nationalsocialismen, ett påstående som också motsägs av det faktum att han ansökte om medlemskap i Motståndsrörelsen men nekades detta i augusti.

I DN:s artikel framför Karlsson också helt galna påståenden som att en medlem i Motståndsrörelsen som äter pizza riskerar att bli mördad av sina kamrater:

— Sedan åt vi bara svensk husmanskost, aldrig utländsk mat. En gång när jag var stressad råkade jag äta en pizza och fick så dåligt samvete, jag var rädd att de skulle få veta det och ha ihjäl mig. Det första jag gjorde när jag lämnat var att ta en pizza och en coca-cola.

Martin Karlssons egna beskrivning av sitt liv
Det som antagligen håller högst sanningshalt i DN:s intervju är beskrivningen av Martin Karlsson som en person med en trasig bakgrund.

— Jag växte upp i en familj som var Jehovas Vittnen. Det var en väldigt låst tillvaro och pappa var väldigt kontrollerande. När jag som sextonåring sa att jag ville lämna Jehovas vittnen tog han fram en resväska och beordrade mig att packa och försvinna. Så hamnade jag i ett familjehem, påstår Karlsson i DN-intervjun.

Vidare berättar Karlsson om att han blev ”illa tilltygad” i ett bråk med en invandrare. Faktum är att han i sin kontakt med Motståndsrörelsen uppgett att det var den händelsen som fick honom att ”vakna upp” politiskt. Åtminstone tidigare var Karlsson, på grund av den misshandel, beroende av en inopererad pump som reglerade trycket i hans hjärna för att han skulle överleva. Huruvida den hjärnskadan kan förklara Karlssons låga intelligens, hans hastigt skiftande av lojaliteter och den allmänt obstinata personligheten är inte medicinskt fastställt men en hypotes Nordfront ser som sannolik.

För lite mer än en månad sedan övervägde Martin Karlsson självmord – nu har DN slagit klorna i honom.

Karlsson bekräftar också för DN att han efter att han lämnat Motståndsrörelsen sökt psykisk vård. Men ändå väljer Bonniertidningen att hänga ut denna uppenbart psyksjuka individ och låta honom berätta sina absurda historier.

I sin ungdom brukade Karlsson, om man får tro hans egna ord, åka runt i en raggarbil och ropa ”jävla negerjävel” och ”åk hem era as” till invandrare på stan. Även ord som ”sionistfittor” och ”judesvin” använde Karlsson. När han var 17 år misshandlade han tillsammans med sex andra personer en homosexuell 16-åring så illa att denne nästan dog.

Karlsson påstår också att han varit aktiv inom Nationalsocialistisk front (NSF) och skickat brev med tvättmedel till människor han ville skrämma.

— I början var jag bara rasist. Sen började radikaliseringen som pågick i sex, sju år. Jag hängde på NSF (Nationalsocialistisk front). De utnyttjade oss yngre som inte fanns i polisregistret som springpojkar. Vi fick göra skiten de inte ville. Affischera. Kasta sten genom fönster. Skicka hotbrev. Fylla kuvert med tvättmedel och skicka till folk. Med radikaliseringen kom de nya orden. Som sionismen. Då blev man mer hatisk mot judar och rasfrämlingar. Allt var judarnas fel, säger han.

Karlsson talar också om ett odefinierat ”vi” som han själv ingår i och berättar där hur han ska ha hotat barn.

— Vi förstörde folks egendom. Vi hotade våra meningsmotståndare genom deras barn. Du kommer åt dem djupare så. Vi tog sönder barnens cyklar. Vi visade att vi visste var deras barn gick på dagis. Vi följde efter dem när de lämnade och tog bilder på barnen som vi skickade hem till dem.

Trots detta säger Karlsson till DN att han idag ser sig själv som en lämplig person för att på skattebetalarnas bekostnad åka land och rike runt och föreläsa om rätt och fel för skolbarn. För det är ju ”nazismen” som det är något fel på, inte människan Martin Karlsson. Åtminstone om man frågar Alexandra Pascalidou och hennes arbetsgivare…

Martin Karlsson – en person som ”lämnat hatet” enligt DN, men ändå vill misshandla de som sympatiserar med riksdagspartiet SD och vill ge ”nazister” lunginflammation.


  • Publicerad:
    2017-11-12 22:20