SALTSJÖBADEN. Polisen fick flera samtal från överklassen i Saltsjöbaden som inte uppskattade mångkultur på sin egen bakgård. Detta skriver Nacka Värmdö Posten som också beskriver själva aktionen som specifikt ”nazistisk”.

I helgen genomförde Motståndsrörelsen en mycket uppskattad aktion genom att spela muslimsk musik i det etniskt homogena Saltsjöbaden på morgonkvisten. De boende i området har gjort sig kända för att ha röstat för mångkultur och massinvandring, varför aktivisterna trodde att de skulle bli uppmuntrade och glada över att få ta del av mångkulturen på sin egen bakgård.

Men aktionen uppskattades inte av de boende, vilket tidningen Nacka Värmdö Posten bekräftar.

Tidigt på lördagsmorgonen inkom till Nackapolisen flera samtal om kraftiga störningar på Rösundavägen i Saltsjöbaden. En skåpbil körde runt och spelade, enligt anmälarna, ”muslimsk musik” på mycket hög volym.

Nacka Värmdö Posten, som är en lokal gratistidning, beskriver själva aktionen så som ”nazistisk” och ägnar halva artikeln till att försöka beskriva Motståndsrörelsen som kriminella. Bakom den extremvinklade och agendasättande nyhetsartikeln står webbansvarige reportern Erik Ljones, som anser att nationella organisationer är ”marginella sekter”.

Källa:
Nazistisk aktion med hög musik i Saltsjöbaden


  • Publicerad:
    2015-05-18 08:50