Näste 3 begav sig till Ljungbyheds marknad i Klippans kommun. Tältet sattes upp, försäljningsbordet blev uppdukat, nyfikna besökare kom fram.

En kvinna började bläddra i de skrifter som fanns, hon snuvade på sig lite och gjorde några läten innan hon frågade vad ”typiskt svenskt” är. Efter att ha fått svar så började hon harkla sig, ögonen blev tårfyllda, sedan tog hon mod till sig och sade: ”Jag måste bara få säga något: Jag har jobbat som svensklärare i 20 år och hjälpt dessa. Det var allt, nu har jag sagt mitt”. Sedan gick hon.

Några aktivister samtalade lite med de olika partierna som fanns på plats. SD pratade man invandring med, de menade att vem som helst kan bli svensk och att svenskhet är endast kulturellt medan man fortfarande kan vara något helt annat ”i hjärtat”.

Moderaterna talade man ekonomi med, de trodde att om Motståndsrörelsen tar makten så blir det kommunistisk planekonomi eftersom organisationen vill avskaffa räntan och gå ur EU. Aktivisterna fråga om de ville byta flygblad men moderaterna vågade icke. En av aktivisterna frågade om de skulle bli uteslutna då och fick ett ”kanske” som svar.

En modig moderat började diskutera, denne sa att han var nöjd med invandringen. En aktivist frågade om han var sugen på att flytta till Malmö/Rosengård. Han hävdade då att det fanns ”White Trash” där han bodde förut. Innan aktivisterna hann argumentera så pep moderaten iväg.

En annan moderat frågade vilken rätt svenskarna hade till Sverige. Aktivisterna kontrade snabbt med: Vilken rätt har afrikanerna till Afrika? Då bytte han samtalsämne.

Socialdemokraterna kände igen aktivisterna och ville icke samtala, förutom en, men han fick en tillsägelse från de andra. När de fick frågan om de visste hur mycket Nordiska motståndsrörelsen och Socialdemokraterna har gemensamt så fick de mord i blicken.

Funktionärerna kom och gnällde på att aktivisterna pratade med Socialdemokraterna och hotade med att ringa polisen.

Så gott som samtliga i Ljungbyhed fick flygblad och en del klistermärken sattes upp.

När aktivisterna stod vid bilen så kom ordförande Bo Rosengren fram med ett avvisningsbeslut i nästeschefens namn.


  • Publicerad:
    2017-08-24 11:00