HUMOR. Youtube-komikerna Freudian Slip Productions har släppt ännu ett avsnitt som avhandlar hur det gick för den kärlekstörstande nationalsocialisten ”Johan”.

Samma dag som Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg 30 september 2017 gick av stapeln släppte humorkanalen Freudian Slip Productions filmen ”Nazist söker fru” på Youtube.

Den handlar om ”Johan” som iklädd vit skjorta och grön slips sökte en ”renrasig, underdånig och förintelseförnekande” tjej. Filmen blev en succé och har idag 1,6 miljoner visningar. Även många nationella med självdistans kunde uppskatta delar av humorn.

Nu har Freudian Slip Productions publicerat en uppföljningsfilm om hur det gick för honom. Johan fick sig tyvärr ingen fru men tittaren får följa honom i en alternativ tidslinje där han bland annat arbetat som jurymedlem i ”Befruktning vid första ögonkastet” samt barnprogramledare i ”Heil” där det ska talas om ”arier, men inte vilka arier som helst utan inventarier”.

Klippet gör sig även lite lustigt över Greta Thunberg och skapar en parallell till henne – ”Greger” – som skolstrejkar för genetiken och försöker få ”rasfrämlingar att känna genskam”.

Vi får även se hur Johan i en referens till Janne Josefssons kontroversiella valstugereportage uttrycker liberala åsikter inför dold kamera. I bakgrunden syns valaffischer med budskap som ”några ska med” samt ”sänk sköldmomsen”, där den sistnämnda är en tydlig referens till Nordiska motståndsrörelsens estetik och skyddsstrategi.

Det ger även en pik till journalister i segmentet ”Diktatur inifrån” där reportern förföljer Johan och aggressivt frågar ”varför tycker du sådant jag inte håller med dig om?”

Man bör som nationell se filmen med självdistans för att kunna uppskatta humorn.

Freudian Slip Productions har tidigare – förutom genom att referera till Nordiska motståndsrörelsen – försökt göra sig kulturrelevanta i ett nytt mer systemkritiskt Sverige genom att bland annat göra narr av SVT:s vänsterliberala hållning, i en film som kan ses här.


  • Publicerad:
    2020-04-13 13:15