Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

NewsVoice anmäler SVT till Granskningsnämnden för ett vinklat nyhetsinslag

Av Redaktionen, 2021-02-22
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. Nättidningen NewsVoice anmäler nu SVT för ett inslag där man menar att den statliga kanalen vilselett tittarna och hetsat mot NewsVoice.

Nu anmäler Newsvoice SVT för ett vilseledande inslag där man hetsat mot oberoende medier som tittat närmare på Myndigheten för press, radio och tv (MPRT):

SVT har gått över gränsen för vad som är etiskt acceptabelt när kanalen i en “hit piece” försökte få 100.000-tals TV-tittare att associera NewsVoice med hot, hat, våld och ett dataintrång på myndigheten MPRT.

NewsVoice skriver att SVT vinklat genom att ”koppla, antyda och utelämna” samtidigt som man sammankopplat nättidningen med ”hot, hat och våld” på ett sätt som man menar är ett skolexempel på ”fake news”.

Det var i ett inslag på Kulturnyheterna hos regimfinansierade SVT den 18 februari 2021 som MPRT:s generaldirektör Charlotte Ingvar-Nilsson hävdade att att handläggare på myndigheten fått problem efter att de granskats i artiklar bland annat NewsVoice. I ett annat inslag dagen innan uttalade hon att: ”Det har aldrig varit fråga om hat eller hot. Det vill jag noga understryka”.

Trots att Ingvar-Nilsson förklarat att det aldrig handlat om hat eller hot, så ska Kulturnyheterna i sitt nyhetsinslag försökt sammankoppla NewsVoice med påstått hat, hot och våld och även ett dataintrång på MPRT. NewsVoice menar att det aldrig var fråga om ett dataintrång utan att en anställd på myndigheten på eget ansvar lämnat ut information.

Nordfront har tidigare uppmärksammat hur Kulturnyheterna försökt spinna på ett narrativ där MPRT just nu utsätts för en ”påverkanskampanj” av oberoende medier.

Anmälan kommer ironiskt nog att granskas av MPRT själva.

 


  • Publicerad:
    2021-02-22 15:05