NORGE Nordiska motståndsrörelsen demonstrerade under dagen i den norska huvudstaden Oslo. Flera personer ska ha gripits efter sammandrabbningar med polisen.

Under lördagen genomförde Nordiska motståndsrörelsen en demonstration i den norska huvudstaden Oslo, skriver organisationen på sin hemsida Motsåndsrörelsen.se. Utanför stortinget ska tal ha hållits, där man bland annat berörde den falska historieskrivningen om Tysklands agerande i Norge under andra världskriget.

— Som vi alla vet var det till slut de allierade som vann andra världskriget. Det var de allierade som med anledning av detta också skrev historieböckerna där de främjade en… minst sagt…. bisarr och lögnaktig berättelse om nationalsocialismen, sa Motståndsrörelsens talare.

— Bakom mig i Stortinget finns de sanna lands och folkförrädarna! Det är dessa krafter som avskaffat Norges suveränitet och gjort Norge till en lydstat åt den internationella eliten, helt i strid med grundlagen. Och med deras politik har den orkestrerade massinvandringen av rasfrämlingar blivit ett faktum, även i Norge.

På väg tillbaka ska bråk ha uppstått mellan Motståndsrörelsens aktivister och polisen. Både insatsstyrka och helikopter ska ha tagits i bruk och ett antal aktivister ska ha gripits, enligt norsk media så många som 35.

Motståndsrörelsens demonstration har rönt stor uppmärksamhet i norska medier. Norsk polis uttalar sig att man försökte stoppa demonstrationen eftersom man inte sökt om tillstånd.

Expressen skriver att insatsledaren för polisen hävdar att det är tillåtet att demonstrera ”fredligt” – men att demonstranterna i centrala Oslo inte följer polisens anvisningar. 

Läs mer och se bilder på Motståndsrörelsen.se.