2022 Nordiska motståndsrörelsens ledare reflekterar i en artikel över föregående års aktiviteter. Till skillnad från de trötta etablissemangspartierna partier befinner sig de nationalsocialistiska kämparna alltjämt på våra gator och torg vare sig det är valår eller ej.

Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg sammanfattar i en artikel på organisationens hemsida året 2022.

Med anledning av riksdagsvalet förde 2022 naturligtvis med sig en hel del valkamp för Motståndsrörelsen utöver den vanliga aktivismen. Nordiska motståndsrörelsen ställde upp i både riksdagsval och i fyra kommuner i Sverige: Ludvika, Munkedal, Vetlanda och Örkelljunga.

Ett revolutionärt val.

Angående valkampen kommenterar Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg:

Än om valkampen gick som förväntat och inte bjöd på några mandat lyckades vi ändå med vårt uppsåt – att synas och höras mest av alla partier där vi ställde upp. Valkampen 2022 är den mest minnesvärda händelsen under året där vi lyckades knyta nya kontakter och få massvis av människor att få upp ögonen för organisationen. Sedan att det var förbannat kul också, det var såklart en välkommen bonus!

De mest aktiva kommunerna

I Lindbergs artikel listas även de mest aktiva orterna i landet. Här nedan följer det främsta 10 kommunerna i landet.

  1. Stockholm
  2. Vetlanda
  3. Örkelljunga
  4. Ludvika
  5. Göteborg
  6. Jönköping
  7. Luleå
  8. Västerås
  9. Karlstad
  10. Eksjö

De aktiva nationalsocialisterna i huvudstaden tog för tredje året i rad hem segern som den mest aktiva kommunen i landet, uppger Lindberg.

Demonstration mot vaccinpass

Den kanske mest lyckade och spektakulära aktionen under året kan rimligtvis ha varit närvaron på demonstrationen mot vaccinpass i Stockholm. Den enorma demonstrationen drog uppskattningsvis runt 10 000 deltagare och Nordiska motståndsrörelsen befann sig mitt i händelsernas centrum under parollen ”För nordiska arbetare – Mot korrupta politiker- Nej till vaccinpass!

”Bland 10 000 deltagare var det våra flygblad som skapade nyfikenhet och fick flertalet människor att komma fram till oss för att ge en stödjande klapp på axeln eller be om flygblad också åt en kompis. Bland 10 000 deltagare var det vi som hamnade på löpsedlarna i PK-pressen och fick allra mest uppmärksamhet för vårt deltagande”, skriver Lindberg i sin summering

Stolt vit ungdom

En annan aktivitet som lyfts upp är blixtdemonstrationen i Lysekil där man under parollen ”Stolt vit ungdom” marscherade och för den dagen, totalt ägde hela staden.

”Efter att flertalet rapporter inkommit om hur främlingsgäng terroriserat lokalbefolkningen i den lilla västkustska staden Lysekil dök ett större antal aktivister från Nordiska motståndsrörelsen upp dagen innan 1 maj. Ledda av tyrrune-fanor och en banderoll med parollen ”Stolt vit ungdom – anslut er!”, berättar Nordiska motståndsrörelsens ledare.

Bara ett axplock av all kamp som ägt rum under året

Utöver de aktiviteterna som listats ovan har även första maj firats, man har framgångsrikt försvarat sig mot så kallade antifascister, man har som en av få aktörer uppmärksammat att en stackars liten flicka i Skellefteå fått sitt liv förstört av en rasfrämmande våldtäktsman, man har /till och med placerat tyrrune-fanan på Nordens högsta bergstopp Galdhöpiggen.

”Totalt sett under året, och inräknat mer än bara offentliga aktioner, så har en bra bit över 1100 aktiviteter ägt rum fördelade över 739 kamprapporter och hundratals artiklar på löpsedeln. Då runt 20% av dessa aktiviteter varit välplanerade aktioner och inte bara flygbladsutdelningar i villaområden eller affischeringar och dylikt kvarstår alltså tydligt den medvetna trenden sedan föregående år, där vi jämfört med tidigare år valt att satsa mer på kvalitativ aktivism än basaktivism – även om det sistnämnda fortfarande inte på något vis är frånvarande”, skriver Lindberg om året som gått.

Läs mer om Motståndsrörelsens 2022 i Simon Lindbergs artikel ”Kampåret 2022 – vem och vad var störst och bäst?” på Motståndsrörelsen.se.