Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

NSD sprider falska nyheter inför demonstration mot Motståndsrörelsen

Av Redaktionen, 2017-07-27
redaktionen@nordfront.se

FAKE NEWS. Tidningen Norrländska Socialdemokraten sprider falska uppgifter i syfte att hetsa mot Motståndsrörelsen i Boden.

”Pride”-flagga som tidigare vajade i Boden.

Det var i början av juli som aktivister begav sig till tågstationen i Boden för att byta ut en homofil-flagga med Tyrrunefanan , något som skapat väldigt upprörda känslor bland politiker och andra anhängare av homolobbyn. En vecka senare sattes banderoller för Motståndsrörelsen upp i centrala Boden.

Nu ska nätverket ”Boden mot rasism” hålla en manifestation i staden i protest mot allt detta. Inför fredagens manifestation har Norrländska Socialdemokraten (NSD) skrivit en artikel som innehåller flera felaktigheter och lögner, både från artikelförfattaren och det intervjuobjekt som tillåts att utan motfrågor sprida lögner om Motståndsrörelsen.

Bland annat påstår initiativtagaren till manifestationen, Martina, att den uppbrända regnbågsflaggan ”är det värsta som hittills hänt här”. Detta är förmodligen något många Boden-bor inte skulle hålla med om. Boden har sedan lång tid tillbaka haft problem med invandring och bland annat drabbats av mångkultur-relaterade överfallsvåldtäkter. Nyligen dömdes en rasfrämling till korta tre månader i fängelse efter att helt oprovocerat sparkat en nioårig flicka i ansiktet i centrala Boden.

De grövsta lögnerna står dock tidningen för när de bland annat skriver om en ”dödsmisshandel” i Finland för att påvisa att Motståndsrörelsen är en farlig organisation som dödar människor som ”inte sympatiserar med nazisternas budskap”.

Det hon syftar på är dödsmisshandel av en 28-årig man som inte sympatiserade med nazisternas budskap. Misshandeln inträffade i samband med en demonstration som den finska grenen av Nordiska motstånds­rörelsen genomförde i Helsingfors förra året. Mannen blev nedslagen och avled senare av sina skador.

Det NSD hänvisar till är händelsen i Helsingfors förra året där den finländske aktivisten Jesse Torniainen tillrättavisade den vänsterextreme narkomanen Jimi Karttunen som spottat mot aktivister. Karttunen dog en vecka senare eftersom han använt dödliga kombinationer av tung narkotika och alkohol. Tingsrätten friade Torniainen för dödsvållande och finska medier har upphört att tala om ”dödsmisshandel” då det är falska nyheter.

Författaren till Fake News-artikeln heter Lena Tegström och har tidigare vunnit Guldspaden.

Källa:
”Det är skrämmande, riktigt skrämmande”


  • Publicerad:
    2017-07-27 10:45