PEDOFILI En medlem av den nystartade antipedoaktionsgruppen ”Pedo Hunter Norway” är åtalad för mordförsök. Åtalet kommer efter en konfrontation med en 50-årig pedofil.

En 14-årig pojke har blivit åtalad för mordförsök på en 50-årig man i norska Luster fredagen förra veckan. De senaste dagarna har en video som visar en konfrontation med vad som kan vara en kniv, mellan två personer på platsen där mordförsöket ska ha ägt rum, spridits på sociala medier.

Det är den norska grenen av det nordiska ”Pedo Hunting”-nätverket, ”Pedo Hunting Norway”, som tar på sig ansvaret för den omtalade videon genom att publicera den med sitt vattenmärke. Frihetskamp varnar för starka bilder – gå in på egen risk!

Den åtalade 14-åringens försvarare säger till NRK att de fick veta om åtalet genom media och kritiserar polisen.

– Jag tycker det är märkligt att media får kännedom om utvidgat åtal utan att man informerar försvarare, åtalad och hans vårdnadshavare om detta. För mig är detta helt obegripligt. Min klient är ett barn, och han ska skyddas så gott det går i denna sak. Han och familjen står mitt i en mediestorm, som det är nu, säger försvararen Ivar Blikra.

Den 50-åriga mannen är enligt NRK åtalad för brott mot strafflagens § 306, om att avtala sexuella möten med barn under 16 år. Han ska inte vara livshotande skadad efter konfrontationen, men är ”påverkad”.

Pedofiljägarna uppmärksammades först när de i maj publicerade ett klipp av en konfrontation mellan gruppen och en 41-årig pedofil lagerarbetare från Flekkefjord. Då slapp mannen undan med en tillrättavisning. Under tiden har de också publicerat åtminstone ett klipp från en konfrontation, där spänningen skruvats upp flera snäpp. Klippet avslutas med en antydan om att gruppen skar upp den konfronterades motorcykeldäck.

Artikeln är en översättning av ”Pedofiljeger siktet for drapsforsøk” från norska frihetskamp.net.