DEKADENS. I den nya serien ”Onormal” från NRK – Norges public service – marknadsförs absurda obsceniteter till barn under förevändningen att man utbildar om ”kropp och identitet”.

”Onormal” i all sin glans. Skärmbild: Youtube/NRK Unormal.

NRK som finansieras av norrmännens skattepengar fortsätter att sprida dekadens till barn. Den nya serien ”Onormal” som lanserades den 3 mars 2020 riktar sig till barn så små som 9-år och har teman som ”detta måste du veta innan du har sex” och ”hur många kondomer ska du använda”.

I videon – med åldersgränsen 9 år – visas vuxna som är utklädda till ”kuk” och ”fitta” samtidigt som de uppmuntrar barn att tävla om vem som kan göra den bästa avbildningen av en ”genomsnittlig nordisk penis”.

Regissör: Michael Schult Ulriksen – Manus: Hege Strømsnes och Simone Nørgård – Klippning: Henning Mythe, Lydia Gieselmann, Roger Myren – Projektledare: Mari Langva – Programledare: Lydia Gieselmann – Medverkande: Martin Holmen och Malin Nesvoll.

Yttrandefrihet eller Obscenitet?

Obscenitet och vulgaritet har en relativt kort historia inom ramen för yttrandefrihet. Traditionellt gjordes en åtskillnad mellan dessa och yttrandefrihet under ”common law” med hjälp av Hicklin-testet som inrättades i England 1868 av Regina mot Hicklin.

Rättegången fastställde att konstnärliga eller litterära förtjänster inte kunde försvara distribution av material som var ”avsett att fördärva och korrumpera sinnen som är öppna för sådana influenser”. Följaktligen skulle material som kunde bedömas skadligt för barn inte åtnjuta skyddet från yttrandefriheten.

Hicklin-testet skapade ett rättsligt prejudikat i den engelsktalande världen i nästan hundra år fram till Roth mot USA 1957. Samuel Roth, en jude från New York, anklagades för att ha brutit mot amerikanska obscenitetslagar genom försäljning av litterär erotika och nakenbilder.

När Roth slutligen dömdes lyckades han kraftigt begränsa typen av material som kunde definieras som obscent. Idag ses rättegången som en av de viktigaste händelserna när det gällde att bana väg för den sexuella revolutionen.

Det kan vara intressant att betrakta den liberala statens handlingslinje när det gäller pornografens rätt att sprida sitt material till allt yngre människor i en tid när européernas yttrandefrihet obevekligt undermineras av alltmer dominerande hat-paragrafer.

Notisen är hämtad från Frihetskamp.net.


  • Publicerad:
    2020-09-03 16:05