Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nu åtalas polisen i Emmaboda som kallade en spade för en spade

Av Redaktionen, 2017-03-07
redaktionen@nordfront.se

EMMABODA. Under april förra året omhändertog polisen i Emmaboda bråkmakaren Ahad Nobakht. Under tumultet som uppstod ska en polis ha kallat Nobakht för ”arabjävel”. Nu står det klart att polisen kommer att åtalas.

Bråkstake som inte längre litar på polisen.

Efter flera oroligheter på asylboendet Hotell Amigo i Emmaboda fick polisen omhänderta utlänningen Ahad Nobakht, som ska ha varit drivande i flertalet bråk på orten. Under tumultet som uppstod kallade en av poliserna Nobakht för ”arabjävel”. Araben själv menar att han senare även ska ha blivit misshandlad av polisen.

Nu står det klart att polismannen kommer att åtalas för olaga hot och förolämpning, alternativt tjänstefel. Nobakht är dock inte nöjd med brottsrubriceringen utan menar att polismannen även skulle ha åtalats för misshandel.

— Jag har tappat förtroendet för den här utredningen och litar inte längre på polisen. Han borde åtalats för misshandel också. Det är skandal att han inte blir det, säger han.

Nobakht valde tidigare i år att gråta ut i media kring händelsen. Bland annat ska den ha inneburit att han blev av med sitt jobb där han arbetade med så kallade ensamkommande flyktingbarn. Men personal på Hotell Amigo samt polisen vittnar om hur araben i själva verket varit en bråkstake på orten som uppviglat till våld och stök.

— Vi som jobbar här är ganska trötta på honom. Han går omkring och berättar, eller som han själv menar, att han “upplyser” de asylsökande. Han har sagt att de ska klaga på maten, att de ska klaga på den dåliga servicen och att Sverige är ett dåligt land som behandlar alla invandrare dåligt. Detta exploderade i förra veckan och det blev hetsigt i matsalen och det kastades en del stolar då vi nekade en man att ta med mat till sitt rum, menade en ur personalen i en intervju efter bråken på Amigo.

Källa:

Efter åtalet mot polismannen: ”Jag litar inte på polisen”


  • Publicerad:
    2017-03-07 20:10