KULTUR Den nationella barnbokspublicisten Media Utan Gränser har släppt en ny bok. I den nya boken får man följa med farmor när hon sänker sjörövarskepp utanför Somalias kust.

Efter succén med sitt första boksläpp, Farmor åker i fängelse, har den nationalistiska barnbokspublicisten Media Utan Gränser släppt ännu en bok, Farmor sänker sjörövarskepp.

I den nya boken får man följa med Farmor och barnbarnen när de hjälper Farmors vän, som är sjökapten, att ta sig säkert förbi Somalias kust.

I boken ingår även ett experiment för barnen att prova på.

På sin hemsida beskriver Media Utan Gränser den nya boken:

I dessa tider av desinformation och klimatförnekelse är det extra viktigt att lyssna på vad vetenskapen har att säga om vad som även det är vår tids största problem - rasismen och afrofobin.

Genom ett banbrytande akademiskt samarbete kan vi presentera en barnbok baserad på de senaste rönen från postkoloniala studier.

Boken grundar sig i den levda erfarenheten hos en grupp normbrytande afrikanska entreprenörer i den spirande sjöfartsnäringen, och belyser särskilt de europeiska cis-kvinnornas roll i att upprätthålla koloniala maktstrukturer.

Boken publiceras i digitalt format och finns att ladda ned på mediautangranser.se.