ISRAEL. Judiska ungdomar i Israel lägger nu ut ”hat-selfies” på Internet med texter som ”Folket i Israel kräver hämnd!” och ”Det är bra att vara rasist, åtminstone när det kommer till araber”.

978x9-460x279

Det är de israeliska tidningarna Haaretz och Ynet som skriver om den nya trenden bland många unga i Israel. Ungdomar lägger ut självporträtt på sig själva med hatiska texter mot palestinier och araber. ”Hat är den nya feel-good sommarhiten i Mellanöstern”, skriver Asher Schecthter i tidningen Haaretz.

Det är osäkert om den nya trenden uppstod före eller efter att man för fem dagar sedan fann tre döda israeliska ungdomar. Men bildernas popularitet har i vart fall ökat kraftigt sedan dess.

De tre israeliska ungdomarna försvann den 12 juni och blev funna skjutna till döds i måndags denna vecka. Israeliska myndigheter beskyller Hamas för att stå bakom morden, något som Hamas dock nekar till. Som en följd av försvinnandena blev mer än 400 palestinier arresterade och minst fem dödade.

Sent onsdag kväll hittades en 16-årig palestinsk pojke mördad. Man misstänker att mordet var en hämndaktion för mordet på de tre israeliska ungdomarna. Den 16-årige palestiniern blev enligt obduktionsrapporten bränd till döds levande.

Nedan några exempel på de hat-meddelanden som sprids av judar i Israel:

Hämnd!
Folket i Israel kräver hämnd!
Att hata araber är inte rasism, det är värdighet!
Låt det spruta [kulor]!
Vi kommer inte att låta dem att döda oss, historien kommer inte att upprepa sig. Hämnd mot araberna nu!
Hämnd mot araberna!
Det är bra att vara rasist, åtminstone när det kommer till araber!
Död åt araberna!

Ursprungligen publicerad på Nordfront.net

Källor:
Selfies in the service of hate (kräver registrering)
Israelske ungdommer publiserer hat-selfier
Obduksjon: Palestinsk 16-åring ble brent levende


  • Publicerad:
    2014-07-05 22:30