MEDIA. Statistik från Tidningsstatistiks senaste mätning visar att Nya Tider förra året var den tidning som hade störst ökning av nya prenumeranter.

Idag meddelade Nya Tider att den invandringskritiska tidningen har bäst tillväxt i Sverige vad gäller prenumeranter:

Nya Tider ökade med hela 57 procent, vilket lämnar tvåan, Tidningen Västsverige med 29 procent, långt bakom i kölvattnet. Bara ytterligare sju tidningar ökade med över tio procent under 2017, flera av dem ambitiösa satsningar från stora mediehus, till exempel Svenska Dagbladet Junior.

Tidningen Västsverige är dessutom en liten tidning, som 2016 endast hade 2 100 prenumeranter. Att uppvisa en stor ökning i procent kräver därför inte någon stor mängd prenumeranter. För Nya Tiders del innebär en 57-procentig ökning hela 2 400 nya prenumeranter på endast ett år, från 4 200 året 2016 till 6 600 året därpå.

Även 2014 var Nya Tider den snabbast växande nyhetstidningen enligt Tidningsstatistik som också ligger bakom den nya mätningen.

Flera etablerade medier har dragit sig ur mätsystemet, för att kunna trixa med sin statistik:

Aftonbladet, Expressen och Dagens Nyheter vill inte längre att Tidningsstatistik ska mäta deras upplagor. Allt eftersom upplagan minskat har de tvingats till diverse kreativa lösningar, som att redovisa ”räckvidd”. Det innebär att man gissar att tre eller fyra personer i genomsnitt läser varje såld tidning, så att man kan tre- eller fyrdubbla sina siffror.

Enligt Nya Tider befinner sig vänsterkoncernen ETC också i en kris:

Den vänsterextrema koncernen ETC, som satt i system att starta lokalutgåvor med i stort sett identiskt innehåll bara för att få mer bidrag, har det gått värst för. Flera av lokaltidningarna har lagts ned och det tidigare flaggskeppet, Dagens ETC, minskade med 36 procent på ett år. Den tidning som det gått värst för under 2017 återfinns också i denna koncern. Det är Nyhetsmagasinet ETC som minskat med hela 44 procent.

Källa:
Nya Tider växer mest i Sverige


  • Publicerad:
    2018-03-16 13:00