HAGFORS. En av Nordfronts läsare har hört av sig till redaktionen med information angående de sexuella övergreppen som skett i Hagfors.

hagfors

Läsaren som har hört av sig till redaktionen har kommit med synpunkter på den information som bland andra Nordfront har delgivit i sin rapportering kring de flertalet överfall som har skett i Hagfors sedan i slutet på augusti begångna av en mörkhyad man. Bland annat har olika nymedia menat att överfallen ska vara kopplade till Bert Karlssons öppnande av flyktingförläggningar på orten, något vår läsare menar inte är så troligt.

Läsaren menar även att den somaliske man som polisen i Hagfors sköt till döds i nödvärn inte har något med Karlssons asylboende att göra, vilket vi skrev i en tidigare notis, utan bodde på ett annat asylboende:

Asylboendet Bert Karlsson öppnade, Wermlandia, ligger i Ekshärad (2mil norr om Hagfors), Hagfors kommun. Negern som polisen sköt var inte boende där, utan den händelsen ägde rum i Geijersholm, 3 km från Hagfors centrum. Alltså ett helt annat asylboende beläget på en plats i folkmun en gång kallat ”Paradiset”.

Övergreppen och våldtäkten som ägt rum är ganska separerat ifrån Wermlandia och Ekshärad, geografiskt sett. Centralorten Hagfors har ett väldigt högt antal asylanter och utomeuropiska invånare, så det är troligtvis en ”lokal” förmåga som ligger bakom brotten.

Läsaren vill även tipsa om en Facebookgrupp där händelserna runt Hagfors diskuteras. Bland andra ska flera kommunalpolitiker ha lagt sig i diskussionen på ett tvivelaktigt sätt:

Vill ni vidare se hur diskussionerna kring detta går där bl.a
kommunpolitiker är med och lägger sig i så besök gruppen ”Diskutera Hagfors” på Facebook. Politiker som är förtroendevalda med tvivelaktiga åsikter är bl.a Kristoffer Eijnermark (V), Anna Hammar (V), Göran Eriksson (S) och Mikael Dahlkvist (S) (den senare valdes in till riksdagen den 14:e september).

Vi på Nordfront är tacksamma för all typ av information som våra läsare kan bidra med. Har du något du vill dela med dig av? Kontakta redaktionen på redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2014-10-09 21:30