HAGFORS. Sedan slutet på augusti har kvinnorna i Hagfors drabbats av flera sexövergrepp. Polisen misstänker nu att samma gärningsman ligger bakom de elva fallen.

Under förra året köpte Bert Karlsson upp det tidigare hotellet Wermlandia och gjorde om det till ett lyxigt, skattefinansierat asylboende. I samband med öppnandet gick ledande politiker i kommunen ut och sa att flyktingarna ingav ett hopp till Hagfors.

— Kan man lyckas få flyktingarna att trivas och få utbildning har de goda chanser att få jobb och ha ett bra liv i Hagfors, sade kommunalrådet Mikael Dahlqvist (S) till SVT.

Asylboendet har sedan öppnandet varit ett ställe för flera storbråk, varav ett slutade med att en somalisk man sköts till döds efter att ha försökt attackera poliserna med kniv.

I slutet på augusti i år har asylboendet åter satts på kartan, detta då den man som misstänks ligga bakom totalt elva sexövergrepp beskrivs som ”något mörkhyad” av två av offren. Övergreppen har varit allt från att mannen har tagit kvinnorna mellan benen till en genomförd våldtäkt.

I fredags kväll blev en kvinna antastad i källaren i den fastighet hon bor i, kvinnan uppger att lamporna plötsligt släkts och att mannen då började tafsa på henne men försvann från platsen när kvinnan började skrika. En annan kvinna ska ha blivit antastad utanför sitt hus. Våldtäkten skedde i ett parkområde i centrala Hagfors runt 3-tiden på söndagsmorgonen.

Då övergreppen skett under en begränsad tidsperiod och tillvägagångssätten liknat varandra misstänker polisen att det rör sig om samma gärningsman till de elva överfallen. Under lördagen anhölls en man i 50-års åldern, men släpptes senare. Om han är fortsatt misstänkt vill inte polisen gå ut med.

Invånarna i Hagfors har nu börjat patrullera gatorna i hopp om att övergreppen mot kommunens kvinnor ska upphöra.

Källor:
Teorin: Samma person bakom 11 sexöverfall
Flera fall av kvinnoöverfall i Hagfors
Våldtäktsvåg när Bert Karlsson startade asylboende


  • Publicerad:
    2014-10-08 14:15