TURKIET. Ett företag i Turkiet har börjat saluföra ett piller som ska bota homosexualitet. Det växtbaserade pillret har förvånande nog inte mottagits väl av de drabbade.

Företaget Homofinal har nyligen börjat saluföra sitt nya piller Homofin i Turkiet. Enligt företaget har forskningen bakom medicinen gått ut på att man isolerat hormoner i kvinnligt urin och manligt svett. Den växtbaserade behandlingen sägs påverka kroppens hormoner och på så vis bota vederbörande.

Dock dröjde det inte länge innan psykiatriker dömde ut medicinen som en bluff. En av dessa psykiatriker är Dimesh Burga som är homosexuell och verksam i World Psychiatric Association. Han menar att medicinen inte genomgått nödvändiga tester och oroar sig även för att företaget uppmanar mammor att ge medicinen till sina barn i smyg vid misstanke om homosexualitet.

Huruvida det hela är en bluff eller inte har ännu inte klarlagts. På den officiella hemsidan finns inga tecken på det och trots livliga debatter på nätet i Turkiet har ingen hittills kunnat döma ut medicinen helt. Samtidigt som Homofin snabbt sålt slut i landet granskas just nu medicinen av Turkiets Psykiatriska Förening.

Källa:
Pill claims it will ‘cure’ you of being gay


  • Publicerad:
    2014-01-07 20:37