MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Helgen som var genomförde aktivister från Näste 1 offentliga flygbladsutdelningar på ett flertal platser i Stockholm.

Lördagen den 13 oktober samlades aktivister och medlemmar från Näste 1 för att köra en offentlig flygbladsutdelning i huvudstaden.

Aktiviteten påbörjades vid Hötorget där man stod i cirka 30 till 45 minuter. Därifrån vandrade kamraterna till Sergels torg och ställde upp där.

När vi hade stått vid Sergels torg en stund så försökte ordningsvakterna omringa flygbladsutdelningen. Dock gav de upp denna idé efter en stund.

Notera AFA-klistermärket på mobilen, feministtatueringen som blir rättvänd när Farraj pekar långfinger och det ovårdade håret.

Strax därpå dök den antifascistiska spjutspetsen upp, ledda av den totala galningen Carolina Farraj, som förutom att stå och livesända flygbladsutdelningen på Facebook förpestade luften genom att stå och kedjeröka.

Därefter förflyttade sig aktivisterna till Mynttorget, med rödingarna i släptåg. På vägen dit dök en cyklist upp och betedde sig opassande, vilket resulterade i en mildare tillrättavisning. Aktivisterna lät dock mannen behålla sin cykel.

Vid Mynttorget fortlöpte utdelningen utan problem, och efter en stund vandrade man vidare till Södermalms hjärta, Medborgarplatsen. Fortfarande med Carolina Faraj och co i släptåg.

På Medborgarplatsen ställde motståndsmännen återigen upp och delade flygblad till folket, ackompanjerade av ett bluesband. Vid 15-tiden rundade man av aktiviteten och begav sig hemåt!


  • Publicerad:
    2018-10-15 18:50