Under lördagen den 6 maj begav sig Näste 7 till Gullabo marknad i Torsås kommun i sydöstra hörnet av Småland.
I strålande solsken ställde fanbärare upp och flygbladsutdelningen påbörjades.

Det tog inte lång tid innan arrangörerna av marknaden, den folkfientliga organisationen Lions i Torsås, dök upp i ett försök att antingen avtvinga Motståndsrörelsen pengar för att de uppehöll sig på marknaden eller få motståndsmännen att avlägsna sig.

Då ansvarig på plats påpekat att det är offentlig plats så fick Motståndsrörelsen ett ultimatum: att försvinna inom tio minuter en kvart, eller så skulle polis tillkallas.

Vanan trogen valde man att stanna kvar på platsen och lagens långa arm sågs inte till under de timmar som aktionen pågick.

Det var främst positiva tongångar från besökarna av marknaden, men en handfull förvirrade yttrandefrihetshatande individer kände sig manade att visa på sin ”godhet” och slängde sig med de vanliga epiteten mot motståndsmännen, men utan någon framgång.

Snarare visade det sig att fler blev intresserade av att gå fram för att hämta flygblad då obstinata godhetsknarkare ljudligt talade om vad de ansåg vara sanningen och aktivisterna lugnt och pedagogiskt förklarade att dessa borde läsa på lite om vad organisationen egentligen står för istället för att slänga ur sig otrevliga floskler om Nordiska motståndsrörelsen.

Hela aktionen får ses som ytterligare en framgång för Näste 7 och vi kommer snart att dyka upp igen.

Dagen avslutades med lite gott att äta och månadsmöte, där det planerades för framtida aktioner.


  • Publicerad:
    2017-05-07 14:00