Motståndsmän i Näste 8 ställde på lördagen den 14 december upp med fanbärare och flygbladsutdelare på gågatan i Katrineholms centrum.

De möttes av många välvilliga Katrineholmsbor som lovordade organisationens närvaro i den för mångkultur utsatta staden. En kvinna uttryckte sitt starka missnöje över den aktuella gatubilden i staden där gäng av rasfrämlingar ofta trakasserar svenskar som rör sig ensamma eller i små grupper.

En ung man sade sig känna tryggheten infinna sig i staden nu när Motståndsrörelsens representanter fanns på plats. Han uppvisade ett exemplar av Nordiska motståndsrörelsens skrift Aktivisthandboken som han höll på att läsa.

Här fanns också batikhäxan som demonstrativt rev sönder ett flygblad, kastade bitarna på marken och spottade på dem. Efter en tillrättavisning plockade hon dock upp samtliga bitar och bad om ursäkt.

En igenkänd vänsteraktivist vandrade fram och tillbaka och uppmanade i sin telefon upprört sina kompanjoner att omgående komma till platsen, dock utan att någon dök upp.

En skränande rasfrämling utmanade stöddigt en av fanbärarna till tvekamp. När denne tveklöst antog utmaningen tappade fridstöraren dock genast intresset och föreslog undvikande en annan tid och plats för sammandrabbningen.

Men här fanns också en grupp unga killar med tindrande ögon. De var överlyckliga över att äntligen få träffa Motståndsrörelsens aktivister IRL. De insisterade på att få en bunt med klistermärken för att sätta upp dem runt i staden och lyckades övertyga en aktivist om sitt ärliga uppsåt.

Motståndsmännen fick tillfälle att önska många Katrineholmsbor en god och vit jul med förhoppningen om flera medlemsansökningar till Motståndsrörelsen den närmaste tiden.


  • Publicerad:
    2019-12-17 11:00