ENGLAND. En mattant som arbetat på en skola i Cambridge i 11 år har nu sparkats. Anledning: hon serverade mat innehållandes skinka som ett av barnen ville ha.

Alison Waldock, 51, fick sparken efter att ha serverat en maträtt innehållandes skinka som en sjuårig elev pekat ut. Innan eleven hann äta något av skinkan blev hon stoppad av skolans rektor. Ingen fara skedd, trodde Waldock. Men skolbarnets föräldrar, Zahid och Rumana Darr, klagade till skolan och fick trotjänerskan Alison Waldock avskedad.

Skolans trotjänerska Alison Waldock - inte längre önskad.

Skolans trotjänerska Alison Waldock – inte längre önskad.

Waldock ifrågasätter den hårda bestraffningen för detta enda misstag. Hon säger också till Daily Mail att mattanterna inte fått tillräcklig utbildning: ”När halalrätterna kom till köket sade de aldrig att muslimer inte kan äta fläsk av någon typ alls. Vi kunde fått utbildning i detta, men de gjorde inget. Jag har inte utbildats i religiösa skillnader, jag lagar maten i köket.”

Hon har tidigare varnat för att det är omöjligt att hålla reda på alla varierade dietkraven från de 200 barnen i den mångkulturella skolan. Hon har föreslagit att barnen skulle kunna bära armband, eller något annat synligt, för att visa vad de äter. Detta har dock avslagits av skolan eftersom andra barn då skulle kunna få intrycket av att barnen med särskilda dietkrav är annorlunda.

Det finns fortfarande möjligheter för Waldock att överklaga beslutet och få sitt jobb tillbaka, men hon uppger att hon inte är intresserad: ”Jag vill bara rentvå mitt namn. Jag skulle inte vilja ha mitt jobb tillbaka – titta på det sätt jag blivit behandlad. Jag skulle inte kunna arbeta för det företaget igen eller vistas i den skolmiljön. Det skulle kännas obekvämt.”

De muslimska föräldrar som fått Alison Waldock sparkad ska nu emigrera till Förenade Arabemiraten till ett område där alkohol är förbjudet och med stränga muslimska regler. Flytten verkar dock inte ha med Alison Waldock att göra utan beslutet togs strax efter att Zahid Darrs firma stängdes ner i juni. Zahid Darr, vars familj bor i en villa för motsvarande 6,3 miljoner kronor, har förbjudits att äga företag sedan han 2008 dömdes för utebliven skatt på fem miljoner kronor.

Källor:
Primary school dinner lady sacked after 11 years for accidentally dishing up gammon to Muslim girl
Family who got dinner lady fired after she accidentally served their child gammon are emigrating to Muslim country


  • Publicerad:
    2013-08-02 23:36