VÄNSTEREXTREMISM. Medborgarjournalister och amatörforskare kartlägger antifaterrorister och vänsterextremister i Oregon. Nätverket går hela vägen upp till Demokraternas politiska elit i huvudstaden Portland.

Amatörutredare utvecklar nätverkskartor över namngivna vänsterextremister. Klicka på bilden för att öppna den (stor bild). Utredarna kopplar ytterligare personuppgifter till de enskilda namnen som lagras i databaser. Kopior av dessa raderas snabbt från olika molntjänster.

Under hösten har amatörutredare i den amerikanska staten Oregon bedrivit så kallad wardriving för att kartlägga nätverket för Antifaterrorister och vänsterextremister i och kring statens huvudstad Portland.

Wardriving är att köra omkring med en bil och med en smarttelefon eller bärbar dator leta efter trådlösa nätverk, och läsa av aktiviteten i dessa WiFI-nätverk. Även GPS-funktionen i den mobila enheten används.

Termen wardriving har inget med krig att göra, utan är bara en term hämtad från en Hollywoodfilm.

Att Portland är fokus för utredningen beror på att denna stad sedan lång tid tillbaka är ett fäste för vänsterextremister, vänsterliberaler och har rykte om sig att ha en stor population degenererade människor som rent allmänt uppskattar en kulturmarxistisk och samhällsförstörande levnadsstil.

Om Portland som kulturmarxistisk fäste har Nordfronts Simon Holmqvist och Nordiska motståndsrörelsens Robert Eklund berättat i Studio Bothnia, då de även presenterade den judiska tv-serien Portlandia från 2011 där det skojas om stadens många kulturmarxister.

Fortlöpande undersökning
Resultaten av denna och relaterade undersökningar som fortlöpande publiceras och diskuteras på internetfora, bedöms av kartläggarna själva vara ”extremt intressanta”. Åtminstone är de så pass intressanta att läsare märker att de inte kan dela materialet från de mest använda diskussionsforumen på de stora sociala medierna, som Facebook.

Man har hittills kartlagt fler än 8 632 individer som opererar inom alla områden för Antifas aktiviteter; från planering och utförande av upplopps och kravaller till att hantera finansiering av aktiviteter, kravallutrustning och juridiska efterspel i form av advokater och borgenärer för gripna kriminella kommunister.

Kartorna över de sociala nätverken skiktas i olika nivåer, där k=3 identifierar de individer som har starkast kopplingar och mest relaterad kommunikation inom det större nätverket. Dessa utgör de socialt mest sammankopplade individerna i Portlands Antifakommunitet, och samtidigt vilka som är av störst intresse att undersöka.

Internetteknikföretagen massraderar de stora databaser – som länkar till de individuella namnen – som laddas upp på diverse filhotell och molnservrar, nästan med detsamma information sprids om databasernas existens och lokalisering.

Det kan göra det svårt för den som själv vill grotta ned sig i vem som är vem i Portlands vänsterextrema nätverk att själva hitta och ladda ned dessa persondata.

Antifanätverket inkluderar, precis som i Sverige, en hel del tjänstemän inom stat och län i Oregon. Det gäller bland annat statsrådet, åklagare, och borgmästarkontoret.

Judarna Adam Rothstein (t v); t h Caroline Gauld som är gift med svenske Johan Victorin (längst t h). Caroline är en av initiativtagarna till Rose City Antifa, Michigan. Johan har hjälpt till att importera europeisk Antifaterrorism till USA.

Initiativtagarna till undersökningen säger sig ha sett att nätverket sprider sig lång utanför Oregon. Det handlar om ett federalt nätverk som dessutom sträcker sig långt ut i världen, kanske internationellt.

Juden Adam Rothstein organiserar kravaller som antifaaktivister sedan utför.

Nicholas Cifuni, är en av de som hanterar blivande antifaaktivister i Portlandområdet genom att utrusta och träna dem.

I de senaste allmänna valen i USA den tredje november – för det mesta kallat presidentvalet – vann Demokraternas Shemia Fagan lätt och med stor marginal statssekreterarposten i Oregon med 52 procent av rösterna, mot den tidigare långvarige statssekreteraren från Salem, Kim Thatcher som fick 42 procent av rösterna. Shemia Fagan tillhör också Antifanätverket i Oregon.

Oregons nya statssekreterare, demokraten Shemia Fagan, ingår i Oregons Antifanätverk.

Applicering av matematiska beräkningar med bland annat hjälp av Benfords lag används för tillfället flitigt, åtminstone av amatörutredare, för att mäta om diverse vinnare i valen runt om i USA, inklusive presidentposten, har vunnit genom valfusk.

Sådana beräkningar kan visa att demokraten Joe Biden vunnit folkets röster i presidentvalet genom omfattande valfusk. Även en del kandidater till senaten har uppmätts vunnit sina regionala val genom valfusk.

Om Shemia Fagan vann genom valfusk är inte kartlagt. Men den pågående kartläggningen av vänsterextremismen har potential att bli av betydelse den politiska eller sociala miljön i Oregon.


  • Publicerad:
    2020-11-13 17:09