ISLAND. Nordiska motståndsrörelsens presstalesman Pär Öberg intervjuades nyligen av den isländska stadstelevisionen med anledning av organisationens etablering på Island.

öberg-intervju

Nordiska motståndsrörelsens lansering på Island har genererat stor uppmärksamhet i det isländska samhället. Nu senast var det hos den isländska statstelevisionen (RÚV) som organisationen uppmärksammades. I en tv-sänd intervju pratade organisationens presstalesman Pär Öberg med reportern Guðmundur Björn Þorbjörnsson.

Intervjun som varade i ungefär 15 minuter hade i det färdiga inslaget klippts ned till ungefär en minut. I den sända intervjun framgår bland annat att organisationen med alla till buds stående medel kommer att kämpa för de nordiska folkens överlevnad.

Titta på inslaget från RÚV:

Lyssna på den fullständiga intervjun här:

Förutom den mediala uppmärksamheten på Island visar även den isländska polisen intresse för organisationen. Eyrún Eyþórsdóttir vid Reykjavikpolisen uppger vid en intervju med RÚV att polismyndigheten har för avsikt att hålla koll på organisationens utveckling på Island.

Källor:
http://www.ruv.is/frett/edlilegt-framhald-ad-vid-seum-a-islandi”>„Eðlilegt framhald að við séum á Íslandi“
Ætla að fylgjast með framgangi Nordfront


  • Publicerad:
    2016-08-05 00:06