MEDIA. TV 2-nyheterna i Norge sände under onsdagskvällen ett längre inslag om Nordiska motståndsrörelsen.

tv-2-innslag

TV 2 sände under onsdgaskvällen ett längre inslag om Nordiska motståndsrörelsen i sin nyhetssändning klockan 21.00. Reportaget blev också publicerad som artikel på kanalens hemsida med rubriken ”Redo att ta över makten i Norden”.

Inslaget baseras på en intervju som TV 2-journalisten Ane Rostad Stokholm genomförde med Motståndsrörelsens Haakon Forwald och Pär Öberg i Ludvika förra veckan.

Forwald säger till Nordfront att intervjun tog upp till tre timmar och att samtalen som hölls handlade om allt från nationalsocialismen och Motståndsrörelsen till massinvandring, homolobbyn, ”förintelsen” och kommunpolitik.

Forwald anser att resultatet blev överraskande bra men reagerar på att TV-kanalen framställer dem som skygga .

— Jo de skriver ju att vi inte vill prata om organisationen ute bland folk och detta är naturligtvis helt fel. Vi föreslog däremot att intervjun skulle genomföras på ett ställe som var lite mer privat och avskärmad så att man kunde koncentrera sig bättre. Det var därför merparten av intervjun filmades inne i ett konferensrum på hotellet där journalisterna bodde. Andra inslag blev filmade på öppen gata under både kväll- och dagtid, säger han.

Läs artikeln och se hela inslaget här.

Källa:
Intervju med Haakon Forwald og Pär Öberg på TV 2


  • Publicerad:
    2016-10-20 10:40