MEDIA. Den norska lokaltidningen Drammens Tidenede genomförde nyligen en intervju med Motståndsrörelsens Haakon Forwald.

Lokaltidningen Drammens Tidende publicerade under onsdagen en längre artikel om Nordiska motståndsrörelsen. Artikelns rubrik ändrade flera gånger under onsdagen men samtliga hade en sensationsprägel, som rubriken på bilden ovanför.

Artikeln baseras på en intervju med Motståndsrörelsens ledare i Norge, Haakon Forwald, som genomfördes förra veckan. Intervjun handlar bland annat om organisationens historia och idelogi, kampen mot massinvandringen och folkfientliga element som homolobbyn, och naturligtvis organisationens syn på Adolf Hitler.

Konfronterad med att retoriken i sociala medier och i kommentarsfält ofta kan vara ganska hård svarar Forwald att han håller med men att detta är en naturlig reaktion på den galna politiken som förs i Norge. På frågan om vad han anser om att många menar att Motståndsrörelsen är extrem svarar Forwald:

— I dagens samhälle är vi absolut extremister men vi menar att det är dagens samhälle som är extremt.

Artikeln går vidare in på hur Motståndsrörelsen har expanderat och utvecklat sig under de senaste åren och att man under sommaren ska hålla en större demonstration i en norsk stad.

Så kallade experter på ”högerextremism” och representanter från polisen intervjuades också och även de bekräftar att Motståndsrörelsen växer men varnar naturligtvis för organisationen.

Pulicerades ursprungligen på Frihetskamp.net.


  • Publicerad:
    2017-04-20 10:00