DALARNA. Motståndsrörelsens Pär Sjögren, chef över Näste 5 och som sedan valet 2014 varit ersättare i kommunfullmäktige i Borlänge, har nu fått en ordinarie plats vilket innebär att Motståndsrörelsen har fått sitt andra kommunala mandat.

Under tisdagen stod det klart att Pär Sjögren, chef över Motståndsrörelsens femte näste, får en ordinarie plats i Borlänge kommuns högsta politiska organ. Detta efter att Sverigedemokraten Simon Hellström meddelat att han kommer att lämna sina politiska uppdrag i kommunen.

Sjögren, som blev invald som andre ersättare i Borlänge kommunfullmäktige under valet 2014, har under åren sedan valet fått hoppa in på fullmäktigemötena när ordinarie ledamot och den förste ersättaren inte kunde delta på mötena.

När den förste ersättaren sedan lämnade sin post innebar det att det behövdes att den ordinarie ledamoten, i det här fallet Hellström, behövde lämna sina uppdrag för att Sjögren skulle få ordinarie plats i kommunfullmäktige, vilket nu alltså har skett.

Beskedet om att Sjögren numera är ordinarie ledamot i Borlänge kommunfullmäktige innebär att Motståndsrörelsen numera har parlamentariska representationer i två kommuner i Sverige. I valet 2014 blev Pär Öberg från Motståndsrörelsens riksledning invald till Ludvika kommunfullmäktige på ett Sverigedemokratiskt mandat.

Någon som inte är glad över nyheten är Sverigdemokraternas ordförande i Dalarna, Madelene Vestin. Hon säger:

— Det är naturligtvis förfärligt, och jag kan säga det direkt till honom att han inte är välkommen på en SD-stol.

Nordfront har varit i kontakt med Pär Sjögren och ställt några frågor om hans nya roll som ordinarie ledamot.

Vad har du att säga om beskedet om att du fått ordinarie plats i Borlänges kommunfullmäktige? Hur känns det?

Det känns bra men är inte så förvånande med tanke på Sverigedemokraternas inkompetens. Det här sa jag från allra första början, att det bara är en tidsfråga till jag blir ordinarie ledamot. Sedan jag fick reda på att det pågår interna konflikter inom partiet så har jag haft det på känn länge att det kunde skulle bli så här.

Vad har du att säga om Madelene Vestins kommentar om att du inte är välkommen på en SD-stol?

Jag tycker det är anmärkningsvärt att en representant för ett av de större partierna här i Sverige undergräver demokratiska val på detta sätt. Snarare så ska väl hon bli glad över att det finns någon som kan fylla ut den rollen som de själva inte lyckats fylla ut.

Vad kommer detta att innebära för dig på mötena i kommunfullmäktige?

Ja jag kommer att få delta på alla möten, det fick jag ju inte förut. Sen vet jag att Sverigedemokraterna tidigare har fulat sig och anmält folk sent och inte alltid ringt in mig trots att jag var ersättare. Men nu kommer jag ju att delta på alla möten framöver och det kan de inte göra någonting åt. Nu kommer jag att få möjligheten att gå upp och prata oftare.

Tror du att du kommer få det lättare nu att kunna få ut Motståndsrörelsens politik nu när du kommer att delta på alla kommunfullmäktigemöten?

Ja, helt klart. Nu kan jag förbereda mig på ett bättre sätt när jag ska upp och prata. Det kunde jag inte göra förut när jag inte visste när eller om jag skulle delta på ett möte. Nu kommer det bli betydligt enklare för mig att kunna gå upp och prata om vår politik.

Har du något övrigt att tillägga?

Det ska bli kul och intressant att kunna delta i det kommunala arbetetet fram till valet nästa år.

Vi tackar Pär Sjögren för hans svar och önskar honom all lycka till i hans nya roll som ordinarie ledamot!


  • Publicerad:
    2017-08-22 16:47