BORLÄNGE. Idag har Pär Sjögren deltagit på sitt sista möte som reserv i Borlänges kommunfullmäktige. Nästa gång KF sammanträder intar Sjögren sin ordinarie plats i folkförsamlingen.

Pär Sjögren.

Under dagen sammanträdde Borlänges kommunfullmäktige, vilket markerade  det sista tillfället för Nordiska motståndsrörelsens Pär Sjögren som ersättare åt Sverigedemokraterna.

Sjögren, som är väldigt aktiv på Twitter, har under dagen rapporterat från KF-mötet.

Fullmäktigeledamoten Simon Hellström från Sverigedemokraterna hade inför mötet meddelat kommunfullmäktige att han avsäger sig sin plats. Nu kommer kommunfullmäktige att skicka in en formell förfrågan till Länsstyrelsen om att hitta en ersättare för Hellström och som första ersättare för Sverigedemokraterna kommer Sjögren att få ta över platsen.

Pär Sjögren utanför dagens kommunfullmäktigesammanträde.

Under dagen har lokalmedia varit på plats och hetsat mot Motståndsrörelsen i allmänhet och Sjögren i synnerhet. P4 Dalarna sände under dagen från sammanträdet, där de felaktigt också rapporterade att Sjögren redan idag tillträtt som ordinarie ledamot. Vidare använde sig lokalradion av ”extremistexperten” Anna-Lena Lodenius för att konstatera att mycket av det som avhandlas på kommunfullmäktigemöten inte är särskilt intressant ur Motståndsrörelsens revolutionära perspektiv.

— Kommunfullmäktige handlar väldigt lite om befolkningssammansättningen och den svenska kulturen och vad det nu kan vara för frågor som de brinner för, konstaterar Lodenius och påpekar också att Motståndsrörelsens parlamentariska satsning framförallt är taktisk.

Nordfront har varit i kontakt med Pär Sjögren som ser framemot att äntligen bli ordinarie ledamot i Borlänge kommunfullmäktige, en utveckling som han dessutom förutspådde redan efter valet 2014. Till Nordfronts läsare låter han hälsa att han kommer att göra sitt bästa för att ”sopa mattan med folkförrädarna i kommunfullmäktige”.

Folkförrädarna själva tycks också känna på sig att det är precis vad Sjögren kommer att göra, med uppgivna och upprörda kommentarer till lokalmedia.

— Det är förfärligt, säger exempelvis Ronny Beyer (S), andre vice ordförande i Borlänges kommunfullmäktige till P4 Dalarna.

LÄS ÄVEN: Pär Sjögren blir ordinarie ledamot i Borlänge kommunfullmäktige!

Sjögrens avancemang inom Borlänges kommunpolitik innebär att Motståndsrörelsen får sitt andra ordinarie mandat, då Pär Öberg sitter på ett ordinarie mandat i Ludvika kommunfullmäktige sedan valet 2014. Inför nästa års val har Motståndsrörelsen hittills meddelat att man kommer att ställa upp i Kungälv, Boden och Ludvika.

Källor:
Första fullmäktigemötet med en nazist på ordinarie plats
Expert: NMR har inga frågor som hör hemma i kommunpolitiken


  • Publicerad:
    2017-09-19 19:30