KAMP. Under lördagen samlades Nordiska motståndsrörelsens medlemmar och aktivister från tre olika nästen för en offentlig flygbladsutdelning på Rättviks marknad. Tumult utbröt med ordningsmakten och Nordfront har intervjuat nästeschef Pär Sjögren om händelsen.

Under lördagen samlades medlemmar och aktivister från Motståndsrörelsens Näste 1, 4 och 5 för att tillsammans genomföra en offentlig aktivitet på Rättviks marknad, som är en av Sveriges största marknader. Enligt uppgifter ska marknaden ha ”terrorsäkrats” för att undvika terrordåd likt det som inträffade i Stockholm den 7 april, då en invandrare körde in en lastbil i en folksamling och dödade fem personer.

Någon större bevakning eller terroråtgärder syntes inte till på marknaden men så fort Motståndsrörelsens representanter kom till platsen och ställde upp sig med en banderoll och flygblad började delas ut till allmänheten dröjde det inte länge förrän flertalet ordningsvakter uppenbarade sig. En kort stund senare dök även polismakten upp och visade ett stort intresse för aktivisternas opinionsbildande förehavanden.

Även representanter för Liberalerna var på plats för att torgföra sina åsikter, något man dock tappade intresse för ganska snabbt. Uppenbarligen var det mer spännande att tjafsa med motståndsmännen på plats än att diskutera sin egen liberala politik, något man även i olika hög grad försökte göra under resten av dagen.

Eftersom Motståndsrörelsen, till skillnad från Liberalerna, var på marknaden för att opinionsbilda så flöt dock aktiviteten på bra tills att en tillkallad brandbil dök upp och ställde sig på platsen där Motståndsrörelsens aktivister stod och höll i en banderoll. En aktivist frågade då chauffören i brandbilen om denne hade tänkt stå kvar på platsen, varpå han fick ett ja som svar. Motståndsmännen valde då att flytta sig en bit från brandbilen när den uppenbart yttrandefrihetshatande chauffören började att backa bilen mot aktivisterna och var nära att köra på dem. Inte bara en gång utan två gånger.

När chauffören skulle konfronteras bröt tumult ut med ordningsvakterna och poliser som med dragna batonger gick till angrepp. En kort stund senare avbröts bråket och flygbladsutdelningen fortsatte som vanligt. Efter drygt två timmar avrundades aktiviteten och nationalsocialisterna begav sig mot bilarna.

På vägen till bilarna dök två massinvandringsvurmande representanter från ”Dalarna mot Rasism” upp. Enligt egen utsago var de på plats för att ”köra iväg” aktivisterna, som redan hade avslutat aktiviteten och lämnat marknaden. En äldre kvinna i det ”antirasistiska” sällskapet började fotografera aktivisterna och plockade sedan upp en prideflagga som hon ville provocera motståndsmännen med. Under det korta tjafset som uppstod lyckades kvinnan tappa bort sin prideflagga och hon återfann den aldrig, varpå aktivisterna lämnade platsen för att tillsammans åka och äta innan dagen avslutades och samtliga skulle åka hem.

DMR:s patrull som skickats ut för att ”köra iväg” Motståndsrörelsens aktivister. Till hjälp hade man medtagit en homoflagga, som man dock lyckades bli av med.

Vet du vem brandbilschauffören är som försökte köra på Motståndsrörelsens aktivister? Skicka då ett mejl till nyhetsredaktionen@nordfront.se eller skriv i kommentarsfältet. Att få fram hans namn kan underlätta för polisanmälningen.

Den anmälde brandbilschauffören som försökte köra på Motståndsrörelsens aktivister. Klicka för större bild.

Nordfronts utsända på plats har varit i kontakt med Pär Sjögren, chef för Motståndsrörelsens femte näste, för att höra om dagen.

Hej Pär. Berätta lite om dagen. Vad hände?

Hej. Vi körde en vanlig flygbladsutdelning på Rättviks marknad då det brukar vara mycket folk där. Vi ställde upp oss med en banderoll och flygblad delades ut. Allt gick bra och ordningsmakten skötte sig till en början. Men efter cirka en timme kom det en brandbil som ställde sig i vägen för vår banderoll och skymde sikten. Som jag förstod det så frågade man chauffören om han skulle stå där och då svarade han ja. Banderollhållarna flyttade då på sig, cirka två meter från brandbilen. Efter en stund började chauffören att backa brandbilen mot våra aktivister och han verkade inte ha avsikten att stanna. Aktivisterna uppmärksammade detta men chauffören stannade först inte. Det var inte förrän när aktivister började slå mot chaufförens dörr som han stannade, ungefär 30-40 cm från banderollhållarna.

Var ”påbackningen” avsiktlig?

Ja. Jag är helt övertygad om att han såg att vi stod där. Vi hade dessutom fått det bekräftat för oss att han var där för att ställa sig i vägen för oss.

Har någon anmälan gjorts mot chauffören?

Ja, två anmälningar har gjorts mot honom. Bland annat gällande vårdslöshet i trafik.

Vad hände sedan?

När chauffören konfronterades med vad han höll på med bröt tumult ut med vakterna och polisen. Därefter lugnade allting ner sig och då fortsatte vi vår utdelning i minst 30-40 minuter till.

Hur var stämningen bland allmänheten efter tumultet?

Stämningen var god. Folk var nyfikna på oss men inte alls på ett negativt sätt.

Enligt uppgifter ska en anmälan om ”främjande av flykt” ha gjorts mot oss. Vad har du att säga om det?

Ja, alltså, det är klart att de anmäler såna saker just för att det ska se bättre ut för dem efter att de själva gått till angrepp mot oss i ett försök att stoppa vår grundlagsskyddade rättighet att sprida information. Vi backar dessutom aldrig när de försöker att hindra oss från att lagligt sprida vår propaganda och vi försvarar alltid våra kamrater när man går till angrepp mot oss.

Enligt fiendemedia ska en påstådd misshandel ha skett på en parkering i samband med att Motståndsrörelsen lämnade marknaden. Kan du kommentera det?

Jag såg ingenting. En okynnesanmälan från vänsterextremister i vanlig ordning.

Har du något mer du vill tillägga om dagen?

I överlag så gick det bra som det alltid brukar göra.


En uppmaning till alla svenska poliser som fortfarande gäller.

Vi tackar Pär Sjögren för hans svar. En film från flygbladsutdelningen kommer att släppas inom kort.


  • Publicerad:
    2017-05-06 21:47