Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Almedalen: Motståndsrörelsen dominerade även i media!

ALMEDALEN. Nordiska motståndsrörelsen stal inte bara showen på plats i Almedalen utan även i etablerad media dominerade organisationen.

En kvinna knivskuren och en annan våldtagen – Näste 5 och Näste 1 trygghetsvandrade i Kopparberg

INRIKES. I tisdags knivskars en kvinna i magen av en rasfrämling och en timme senare våldtogs en annan kvinna i mångkulturella Kopparberg. Under torsdagseftermiddagen samlades medlemmar och aktivister ur Näste 5 och Näste 1 och trygghetsvandrade i staden.

Vera Oredsson efter domen: “Jag blev först konfundersam men sen fylldes jag av kampstyrka”

INTERVJU. Under tisdagen dömdes Vera Oredsson för hets mot folkgrupp efter att hon anklagats för att ha gjort en påstådd olaglig vinkning i Borlänge 2016. Nordfront har varit i kontakt med Vera för att höra vad hon har att säga om den absurda domen.

Vera Oredssons rättegång: ”Skulle aldrig falla mig in att göra hälsningen till en meningsmotståndare”

INRIKES. I tisdags hölls rättegången mot 90-åriga Vera Oredsson som stod åtalad för hets mot folkgrupp efter att hon vinkade till meningsmotståndare under Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Borlänge 2016. Artikeln innehåller även en film från rättegången.

Näste 5 inledde det nya året med offentlig aktivitet på tre orter

AKTIVISM. Under lördagen samlades medlemmar och aktivister ur Näste 5 med en heldag av offentlig aktivism. Orterna som besöktes var Djurås, Insjön och Leksand där lokalborna fick ta del av Motståndsrörelsens flygblad samt möjligheten att diskutera med medlemmarna.

Högstadieelev misshandlades av rasfrämling – lärare ska krama bort problemet

LUDVIKA. En rasfrämling kom till Lorensbergaskolan i Ludvika kommun och misshandlade en svensk elev. Rektorn på skolan anser dock att det är viktigt att händelsen inte ska leda till ”främlingsfientlighet” och istället ska lärarna, som lösning på problemet, krama eleverna under skoltid.

Kommunpolitiker: “Det finns inget organiserat tiggeri i Ludvika” – två tiggarchefer döms nu för människohandel

TIGGERI. Två zigenare har dömts till över fyra års fängelse för människohandel. Detta efter att det framkommit att de lurat ett flertal personer att tigga utanför butiker, bland annat i Ludvika kommun, och sedan roffat åt sig de ihoptiggda pengarna.

Personlig betraktelse från Motståndsrörelsens 20-årsjubileum

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Under lördagen den 4 november firade Motståndsrörelsen 20 år. Här följer en personlig betraktelse från tillställningen av Johanna Hagberg som var på plats.

Pär Sjögren om tumultet i Rättvik: “Vi försvarar alltid våra kamrater när man går till angrepp mot oss”

KAMP. Under lördagen besökte Nordiska motståndsrörelsens Rättviks marknad. Tumult utbröt med ordningsmakten och Nordfront har intervjuat nästeschef Pär Sjögren om händelsen.

Socialdemokraten som gick över till den goda sidan

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Nordfront har intervjuat Bitte Sjögren inför helgens demonstration. Tidigare har hon demonstrerat med Socialdemokraterna, i år blir det med Nordiska motståndsrörelsen.